Kaptanpaşa Camiinden Türkiye’de Bir İlk!

0
886

camide hediye1Namaza Gelen Çocuklara Oyuncak, Büyüklere Çorba Dağıtıldı

İskenderun Kaptan Mehmetpaşa Camii’nde sabah namazı sonrasında Türkiye de bir ilk yaşandı. Namaza gelen bütün çocuklara oyuncak dağıtılırken, cemaatin tamamına da çorba ikram edildi.

1864 yılında kurulan İskenderun Kaptan Mehmetpaşa Cami’nde Türkiye’de ilk kez yeni bir uygulama yapıldı. Cami İmamı Hamit Açıkgöz ile cami Koruma ve Yaşatma Derneği yönetimi, Okullar açılmadan önce  öğrencilere yönelik bir uygulama yapmaya karar verdiler.

Bir gün önce cemaate duyurulan uygulama kapsamında, Cuma sabah namazına gelen tüm çocuklara hayırseverlerin verdiği çeşitli hediyeler verildi ve cemaate sıcak çorba ikram edildi.

camide hediye2

Cuma sabah namazına çeşitli yaşlarda yaklaşık 100 çocuğun geldiği görüldü. Hatimli kılınan namaz sonrasında emekli ya da aktif görevli 15 imam, sıraya giren çocuklara içinde Kur’an-ı Kerim, dini kitaplar, saat, cüzdan v.s. bulunan armağanlar verdiler. Hediyeleri sevinçle alan çocuklar, paketleri cami dışına çıkmadan açtılar.

İskenderun eski müftüsü Remzi Yavuz ile Cami İmamı Hamit Açıkgöz yaptıkları konuşmalarda, çocukların ailelerdeki öneminden söz ederek, dini bütün nesiller yetiştirilmesi, çocuklara namazın küçük yaşlarda öğretilmesi gerektiğini vurguladılar.

Namazdan çıkan tüm cemaate de sıcak çorba ikram edildi. Vatandaşlar organizasyonu yapanları kutladılar.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here