“Kadınların Desteği Alınan Her İş Başarılı Olur”

0
181

Gelişim Hastanesi Uzmanlarından Payaslı Bayanlara Seminer…

Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Ebru Yıldız Bozatlı ile Psikolog Esra Bozkurt, Payas’ta Selim Şahin İlköğretim Okulu Konferans Salonu’nda kadınlara yönelik “Sağlıklı yaşamın sırları” konulu seminer verdiler.

Payas Belediyesi’nin davetlisi olarak seminer veren Beslenme ve Diyet Uzmanı Ebru Yıldız Bozatlı sağlıklı yaşamın beslenme açısından önemine vurgu yaparken, Psikolog Esra Bozkurt ise işin psikolojik etkileri konusuna dikkat çekti.

Seminer öncesi bir konuşma yapan Payas İlçesi Belediye Başkanı Bekir Altan, Payas Belediyesi’nin organizasyonuyla spor yapan kadınların isteği üzerine tertipledikleri semineri veren Özel İskenderun Gelişim Hastanesi yönetimi ve uzmanlarına teşekkür ederek, bundan sonra da hem sağlık hizmetlerini hem de eğitim desteğini Gelişim Hastanesi’nden almaya devam edeceklerini söyledi.

Başkan Altan, hanımların desteği alınarak çıkılan her yolda başarısızlığın olmasına imkan olmadığına dikkat çekerek; “Payas’ta bir bayanımız dedi ki; ‘Ben bir diyetisyen istiyorum. Ben sofranın başına geçtiğim zaman doymak bilmiyorum’ biz de bu konuyla alakalı ne yapabiliriz diye düşündük. Gelişim Hastanesine arkadaşlarımız teklif götürmüşler bu birlikteliği de kabul etmişler. Şuanda bu salon dolu çünkü hanımlara bir iş düştüğü zaman o işin üstesinden gelebiliyorlar. Hanımların desteği alınarak çıkılan bir yolda başarısızlık asla olmaz” dedi.

Bağımlılık Bir Esarettir!

Psikolog Esra Bozkurt, kadınlara sağlıklı yaşamın sırlarını anlatırken psikolojik çıkış noktaları konusunda çarpıcı açıklamalarda bulunarak; “Hepimizin bir bağımlılığı var. Bunlardan bir tanesi yemek bağımlılığıdır. Bu bağımlılıkların altında yatan psikolojik nedenlere değineceğim. Bağımlılık aslında esaret halidir, biz diyoruz ki bağımlı olma özgür ol. Sosyal olarak bizi birçok işimizden alıkoyan birçok bağımlılığımız var” dedi.

Yemek İçin mi Yaşıyoruz, Yaşamak İçin mi Yiyoruz?

Kadınlara kilolardan kurtulmak ve sağlıklı bir yaşama yelken açmak için yapılması gerekenleri anlatan Beslenme ve Diyet Uzmanı Ebru Yıldız Bozatlı da; “Yaşamımızı devam ettirebilmek adına tabi ki yemek içmek zorundayız. Günümüzde yeme bağımlılığı denilen bir sorun yaşıyoruz. Ne yediğimizi içtiğimizi bilmeden yiyoruz, içiyoruz ama farkında değiliz. Önce kendinize şu soruyu sorun, yemek için mi yaşıyoruz, yoksa yaşamak için mi yiyoruz? Bu soruya doğru cevabı verirsek günümüzde artık hiç obezite yaşanmayacak. Maalesef ne yediğimizi bilmeden yaşıyoruz. Bazı duygular bizi yönlendiriyor, sıkkınken, moraliniz bozukken, bir şeye çok öfkeliyken hemen yemeğe saldırıyoruz. Biz uzmanlar bu konuda sizlere yardımcı oluyoruz. Size vücudunuzun kullanma Kılavuzunu çıkartıyoruz” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here