Kadınlara Karanfil Dağıtıldı

0
65

25 Kasım “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü” dolayısıyla, ülkemiz genelinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı uhdesinde, valilikler ve kaymakamlıklar önderliğinde etkinlikler düzenlendi.

Bu bağlamda İskenderun Kaymakamlığı önderliğinde, İskenderun Belediye Başkanlığı ve İskenderun Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliği ve koordinasyonuyla, kentimizde de bir etkinlik gerçekleştirildi. Havuzlu Çarşıda açılan stantta ‘Kadına Yönelik Şiddet’e dikkat çekmek üzere hazırlanan broşürler halka dağıtıldı.

Programa; Kaymakamımız İskender Yönden, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İlçe Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Yılmaz Balaman, İskenderun Belediyesi Kültür Hizmetleri Müdürü Ali Çift, KADEM Hatay İl Başkanı Selma Tunç, Emniyet Müdürlüğü ve İskenderun İlçe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü’nün personelleri katıldı.

Program kapsamında; kentimizin muhtelif yerlerinde kadınlara karanfil takdim edilerek, Aile İçi Şiddet, Kadına Şiddet, Ayrımcılık ve İstismar konularına bir kez daha dikkat çekildi ve bu doğrultuda kadınların toplumsal yaşamımızın yanı sıra devlet/millet yapımızın odağında yer aldığına dair farkındalık yaratılması sağlandı.

Şiddete karşı farkındalık oluşturmak adına gerçekleştirilen etkinlikte kısa bir değerlendirme yapan Kaymakam Yönden; “Bir gün değil her gün buna dikkat etmenin gerek olduğunu düşünüyorum. Şiddetin kadını erkeği olarak da ayrımı yok aslında. Ama ne yazık ki bizdeki bu durumlar, daha çok dikkat çekmek ve bunun önüne geçmek için bu aktiviteleri yapmamızın gerek olduğunu düşünüyorum.

Bizde karı-koca lafı vardır. Karı lafı kötü bir laf değildir. Kayseri’deki koca dağ olan Erciyes’in başındaki kardan dolayı kadın bizim başımızın tacıdır. Başımızın tacına zarar vermek hiçbirimizin hakkı değildir. Ama hatırlatmak, söylemek, gündeme getirmek gerekiyor. Bu yüzden bugün bütün hanımefendilere çiçek dağıtıyoruz” diye konuştu.

Kent genelinde gerçekleştirilen etkinlikten ötürü, kadınlarımız da Kaymakam Yönden’e teşekkürlerini ilettiler. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here