“Kadın Dili, Erkek Dili…”

0
170

Rota Bilim Araştırma ve Geliştirme Kurumu Anlamlı Bir Seminer Düzenledi

Antakya’da hizmet veren Rota Bilim Araştırma ve Geliştirme Kurumu Meclis Kültür salonunda düzenlediği “Kadın dili, erkek dili” adlım semineri ile büyük beğeni topladı. Gelişme, geliştirme ve araştırma alanında kararlı ve iddialı bir duruş sergileyen Rota tanınırlığını her geçen gün artıyor. Konusunda uzman kadrolardan oluşan Rota Bilim Araştırma ve Geliştirme Kurumu Meclis Kültür salonunda düzenlediği seminerde de katılımcılardan büyük alkış aldı.

Sunumunu İnsan Kaynakları Uzmanları Seda Günay ve Melih Çankaya’nın yaptığı “Kadın dili erkek dili” adlı seminerin ana temasını ve kapsamlı olarak anlatımı Filoloji uzmanı M. Fatih Hanoğlu, Dr. Umut Atmış ve İnsan Kaynakları Yönetimi Uzmanı Kemal Atmış tarafından yapıldı. Yüzlerce davetlinin katıldığı ve pür dikkat dinlenen seminerde katılımcılar hem güldü hem bilgilendi. Kadın ile erkek arasındaki farklılıklar, zıt noktalar ve eşit noktaların anlatıldığı seminer güncel hayatta karşılaşılan olaylardan oluşması dinleyici daha da etkiledi.

Yapılan bir araştırmaya göre erkeklerin öfkelerin daha iyi ifade ettiğini fakat kadınlar ise sevgilerini karşıdakine daha iyi gösterebildiğini dile getiren Dr. Umut Atmış, yaptığı sunumda erkeklerin ve kadınların dil merkezlerinin farklı olduğunu bunun en açık bir örneğininde kız çocuklarının konuşmaya daha önce başlaması olduğunu dile getirdi. İki cins arasındaki aktivitelerin bile farklı olduğunu dile getiren Atmış, sunumunda devamında ise erkeklerin başarı içeriğinde bağımsız ve yenilmemek saklı iken kadının başarısında vazgeçilmez olmanın daha baskın olduğunu kaydetti.

Seminerde daha sonra bir sunum yapan ve İnsan Kaynakları Yönetimi Uzmanı Kemal Atmış kadın ve erkek tarihi hakkında izleyicilere bilgiler verdi. Son olarak seminerde bir sunum yapan Filoloji uzmanı M. Fatih Hanoğlu ise kadın ve erkek arasındaki tarihsel gelişmelere vurgu yaptı. Düzenlenen organizasyonun sonunda sunucular ve anlatımcılar davetlilerden bol-bol alkış aldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here