Kaçakçı Gruplar Yine Terör Estirdi!

0
76

sınırda kaçakçılar4Sınırdaki Olaylarda Bir Subay, Bir Uzman ve Bir Er Hafif Şekilde Yaralandı

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamaya göre,  Hatay’daki Hacıpaşa Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde, taktik tekerlekli zırhlı araçla devriye görevi yapan tim, iki kaçakçıyı mazot yüklü bidonları traktör römorkuna yüklerken tespit etti. Kaçarken traktörün römorkunu deviren kişiler, devriye ekiplerince yakalandı.

Hacıpaşa beldesinden traktörlerle bölgeye gelen yaklaşık 30 kişi devriye timine taşlı sopalı saldırıda bulundu. Daha sonra bölgeye bir araç ve traktörlerle 150 kişi daha geldi. Yapılan müdahalede bir subay hafif yaralandı, bölgede toplananlar uzaklaştırıldı.

Kapatılan Köprüyü Kullandılar!

Hatay’daki Şehit Üsteğmen M. A. Demirbüken Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde, kaçakçılarca daha önce kullanıldığı için hudut birliğinin Valilik izniyle kapattığı köprünün kaçakçılarca açıldığı ve araçların köprüden geçmeye çalıştığı tespit edildi. Söz konusu kaçakçılara hudut devriyelerince yapılan uyarılara rağmen kaçakçılar köprüye yaklaşmaya devam etti. Yaklaşık 30 kişilik kaçakçı grubuna Reyhanlı’nın Bohşin köyünden yedi sekiz traktörle gelen köylülerinde katılması ile grubun sayısı 70-80 kişiye çıktı.

Bunun üzerine bölgedeki hudut devriye timi taktik tekerlekli zırhlı araçla takviye edildi. Kaçakçı grubunun taşlı sopalı saldırısı sırasında av tüfeğinden plastik mermi kullanılarak açılan ateş sonrası iki kişi çeşitli yerlerinden yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Olayda bir uzman çavuş ile bir er de hafif şekilde yaralandı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here