Kaçak Nargile ve Pipo Tütünü ile Makaron Ele Geçirildi

0
101

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerinin, il genelinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele kapsamında yapılan çalışmalar sonucunda, çok miktarda Nargile Tütünü, Makaron, Sigara Kağıdı ve Pipo Tütünü ele geçirildi.

Gerçekleşen operasyonlardan ilki Haraparası Mahallesinde bir işyerinde gerçekleştirildi. İşyerinde yapılan aramada; 45,800 Kg. Gümrük Kaçağı Nargile Tütünü, 4000 Adet Gümrük Kaçağı Makaron ele geçirildi. Ele geçirilenlerle birlikte Ö.E. isimli şahıs yakalanarak hakkında 5607 Sayılı Kanuna Muhalefet (SKM) suçundan adli işlem yapıldı.

Yine Haraparası Mahallesinde bulunan bir işyerinde yapılan aramada ise 39,100 Kg. Gümrük Kaçağı Nargile Tütünü ele geçirilmiş, yabancı uyruklu M.A. isimli şahıs yakalanarak hakkında yine adli işlem yapıldı.

İskenderun Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Grup Amirliği ekiplerinin yapmış oldukları çalışmalar sonunda, tespit edilen bir araç içerisinde yapılan aramada; 227.000 Adet Gümrük Kaçağı Makaron, 4050 Adet Gümrük Kaçağı Sigara Kağıdı, 10 Kg. Gümrük Kaçağı Pipo Tütünü ele geçirildi. M.Z.O. isimli şahıs yakalanarak hakkında işlem yapıldı.

Altınözü’nde Sigara Kaçakçılığı Operasyonu

Öte yandan, ‌Altınözü İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından 30.04.2021 tarihinde Boynuyoğun Mahallesinde ikamet eden M.S. isimli şahsın işleticiliğini yaptığı bakkal dükkanında kaçak sigara sattığı bilgisi alındı. Bunun üzerine konuyla ilgili KOM Şube Müdürlüğü ile birlikte şahsın bakkal dükkanında yapılan arama sonucunda, 57 paket bandrolsüz sigara, 1.155 kg ham tütün ve 8 bin adet sigara filtresi ele geçirilirken, şüpheli M.T. gözaltına alındı. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here