Kaçak Avcılık Hatay’da Denetim Altında!

0
321

Samandağ ilçesinde göç mevsimine denk gelen son 2 ayda  kaçak avcının vurduğu yırtıcı kuş sayısı 38’e ulaştı, avcılara toplam 309 bin 320 lira ceza kesildi.

Samandağ’da avcı Mustafa Ö.’nün vurduğu 18 kartal ile gündeme gelen bölgedeki kaçak avcılıkla ilgili Doğa Koruma ve Milli Parklar Hatay Şube Müdürlüğü bir değerlendirme yaptı. Göçmen kuşların geçiş güzergahında bulunan Hatay’da, kuşların göç etmeye başladığı Mart ayından bu yana vurulmuş halde bulunan yırtıcı kuş sayısının 38’e ulaştığı, kaçak avcılara ise toplamda 309 bin 320 lira para cezası verildiği bildirildi.

Yapılan denetimlerde 21 kaçak avcının yakalandığı ve vurdukları her kuş için ayrı-ayrı para cezası verildiği belirtilerek, il genelinde ekiplerin denetimlerini aralıksız sürdürdüğü kaydedildi. Özellikle Samandağ ve Defne ilçelerinde denetimlerin devam ettiği vurgulanarak; “Hatay, göçmen kuşların ana göç yollarından birinin üzerinde olup, Samandağ ve Defne İlçeleri kırsal alanlarında ilkbahar kuş göçünün başlaması ile birlikte başta ekiplerimizce son 2 ay içerisinde yakalanan 21 kaçak avcıya 24 bin 320 lira idari, ayrıca  küçük orman kartalı, kızıl şahin, arı şahini, atmaca gibi  38 yırtıcı kuşun avını yaparak yaban hayatından ve ekosistemden eksiltme nedeniyle 285 bin lira olmak üzere toplam 309 bin 320 lira ceza uygulanmıştır” şeklinde açıklamalarda bulunuldu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here