Kaçak Akaryakıt Deposunda Patlama: 10 Ölü!

0
62

mazot deposu patlama1Antakya merkeze bağlı Tanışma Köyünde kaçak akaryakıt deposunda patlama meydana geldi. Suriye’den getirilen kaçak mazotun inceltilerek satışının yapıldığı bir binanın altındaki akaryakıt deposunun ateşe verilmesiyle meydana gelen patlamada 10 kişi hayatını kaybederken, 3 kişi de yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, jandarma ekipleri, kaçak mazot ihbarı üzerine Tanışma köyündeki bir eve operasyon düzenledi. Baskın sırasında ev sahibiyle jandarma arasında çıkan tartışmanın ardından ev sahibi, 3 katlı evin altındaki mazot deposu olarak kullanılan akaryakıt tankerini ateşe verdi. Meydana gelen patlamada 10 kişi hayatını kaybetti. Çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Hatay Valiliği, olayla ilgili resmi internet sitesinde bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“17 Mayıs 2013 Cuma günü ilimiz merkezine bağlı Tanışma Köyü’nde  M.G. isimli şahsın akaryakıt kaçakçılığı yaptığı bilgisini alan güvenlik güçleri, adli makamlardan alınan arama izni ile ilgili adrese gitmişlerdir. İlgili adreste ikamet eden M.G. isimli şahıs, güvenlik güçlerine mukavemet göstermiş ve saat 15.15 sıralarında kaçak akaryakıt deposunu ateşe vermiştir. Bunun sonucunda gerçekleşen patlama nedeni ile ilk belirlemelere göre 9 kişi hayatını kaybetmiştir. Bir tanesi depoyu ateşleyen şahıs olmak üzere 3 yaralı vardır. Yaralılardan bir tanesinin durumu ağır olup, hava ambulansı ile il dışına sevki gerçekleştirilmektedir. Yaralılar olay yerine intikal eden 112 Acil Sağlık birimleri tarafından hastanelere sevk edilmektedir.”

mazot deposu patlama2

Hiç Uğruna Acı Bir Olay!

İlk belirlemelerde 9 olan ölü sayısının daha sonra 10’a yükseldiği olay için bölgeye giden Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, bazı incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra olayla ilgili açıklama yapan Vali Lekesiz, hadisenin bir hiç uğruna denilebilecek çok acı olay olduğunu ifade etti.

İşyeri ve deponun kendisine ait olduğu değerlendirilen kişinin, görevlileri içeri almak istemediğini dile getiren Lekesiz, şahsın ‘bunları size teslim etmem’ diyerek, yakınlarından bir iki kişiyle bidonları döküp çakmakla, kibritle ateşlediğini vurguladı.

Vali Lekesiz; “İfadelerden anlaşılıyor ki birden bire top şeklinde bir alev beliriyor ve patlama oluyor. Bu ortaya çıkan aniden top şeklinde patlamaya baktığımız zaman, bunun solvent tiner ve benzeri madde karışımı bir madde olabileceği ağırlık kazanıyor. Mazotun birden bire patlaması ve ateş haline gelmesi kolay-kolay mümkün değil. Maalesef bu hadisede kimisi o inşaatın sıvasını yapmakta olan vatandaşlarımız, kimisi merakla gelmiş olanlar, kimisi de ihbar edilen kişinin yakınları olmak üzere olay yerinde 9 kişi yaşamını yitirdi. Daha sonra olayın faili olduğunu değerlendirdiğimiz ambulans uçakla Kocaeli’ne gönderdiğimiz kişi de ertesi gün hayatını kaybetti” diye konuştu. Vali Lekesiz, olayda 4 jandarmanın da atılan taşlardan yaralandığını sözlerine ekledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here