Kabotaj Bayramı Kutlama Etkinlikleri Kapsamında Kokteyl Düzenlendi

0
172

kabotaj bayramı71 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 87. yıl kutlama etkinlikleri kapsamında, iş dünyasının tanınmış isimlerinin katılımı ile İskenderun Yelken Kulübü’nde kokteyl gerçekleştirildi. Kokteyle, İskenderun Deniz Üs Komutanı Nejat Atilla Demirhan, İskenderun Emniyet Müdürü Cengiz Başar, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) İskenderun Şubesi Başkanı Bülent Kavsak, yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan DTO İskenderun Şubesi Başkanı Bülent Kavsak; “Böyle mümtaz bir günde ciddi konulara girmek gibi bir amacım olmamakla birlikte, bölgemiz ekonomisiyle ilgili birkaç hususa değinmek isterim. Körfez Savaşı sonucu ciddi kan kaybına uğrayan bölgemiz ve özel olarak İskenderun, bu kez de Suriye’de yaşanan vahim gelişmelerden ciddi şekilde etkilenmiş, önemli kayıplara uğramıştır. Bu anlaşmazlıklar ve trajedik olayların biran önce sona ermesi en halisane dileğimizdir. Gerek tarım, gerek sanayi, gerek turizm ve gerekse de denizcilik sektörü açısından son derece güçlü bir potansiyeli barındıran yöremizin çok cazip bir yatırım bölgesi olduğu da herkesin ittifak ettiği bir husustur.

Bölgemizde başta denizcilik sektörü olmak üzere tüm sektörlerin önünün açık olduğu, ayrıca bölgemizin coğrafi konumu itibari ile çok hassas bir konumda bulunduğu herkesçe malum. Bu itibarla sektörlerin gelişimi ve geleceği için her türlü fikir, eleştiri ve projelerinizi bize iletmeniz tespit, çözüm ve sonuç odaklı hizmeti ilke edinen bizler için çok değerli olacaktır. Bölgemizde büyük denizcilik yatırımları için hamle yapmak isteyen yatırımcılarımız bulunmaktadır. Ortamın veya iklimin müsait olması halinde bu yatırımların gerçekleşeceğine inancım sonsuzdur” diye konuştu.

İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi Başkan yardımcısı Abdülkadir Doğan ise; “Deniz bayramdır. Bilgeliktir deniz, cömertliktir, karşılıksız dostluktur, insanı hiç yüksünmeden sırtında uzak ufuklara taşır, hiç itiraz etmez. İnsana, ‘insan’ olmayı öğütler, öğretir. Denizcilik ve Kabotaj Bayramını kutluyorum” dedi.

1 Temmuz Kabotaj Bayramı Kupası Yelken yarışlarında dereceye giren öğrencilere de ödüllerini Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Aksel Butros ve İskenderun Deniz Üs Komutanı Nejat Atilla Demirhan verdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here