Kaan Metin Çelik, Aşk ve Nefes ile Okuyucularının Karşısında!

0
213

Yaklaşık 20 yıllık yazarlık serüvenine birçok sayıda Öykü, Roman, Şiir, Deneme, Boyama Kitaplarının yanı sıra birçok da faaliyet sığdıran İskenderunlu Yazar Kaan Metin Çelik, son olarak çıkardığı ‘Aşk ve Nefes’ adlı romanı ile yine gündeme oturdu.

Aşk ve Nefes kitabı ile bu kez derleme olarak, okurlarının karşısına çıktığını anlatan Çelik; “Virüsün hayatımıza girmesiyle beraber bir tutam “Nefesin” ne kadar kıymetli olduğunu daha iyi anladık. Hayatta en çok tüketilen Nefes ile Aşk’ın kıymetini, evlerimizde yalnız kalınca bir hayli öğrendik.

Yüreğimde salâsı verilmiş dirilerim vardı, bir de salâsı verildiği halde yüreğimden atamadıklarım. Hüzün dolardı gönlüme! Gönlümse kâğıda, kaleme dökerdi içini! “Nefes ve Aşk’ın” öyküleri, şiirleri de böyle doğardı. Birine yanıp kül olduysan Nefes ve Aşk’la, bir başkasını artık ısıtamazsın. Bu hayat çarkında benim de hayatımda bir Aşk oldu, tıpkı sizlerin de yaşantısında bir Aşk’ın olabileceği gibi…

İnsanların hayallerde avunduklarını gördüm. Ben de bir nebze olsa bu öykülerle sizlerin yaşantısından aşkın bir nefes kadar güzel olan kesitlerini aldım! Sizleri anlattım, sizleri yazdım. Aşk, ne sen unuttun beni, ne de ben vazgeçtim senden. Ama öyle bir haldeyiz ki ne sen arıyorsun beni. Ne de ben soruyorum. İşte bu ‘Nefes ve Aşk‘ öyküleri, şiirleri böyle doğdu gün ışığında böyle hayat buldu” dedi.

Bugüne kadar 300 bine yakın boyama kitabı ile öğrencilere ulaştığını kaydeden Yazar Çelik, yalnızca Hatay için değil Türkiye’deki farklı şehirler için de projelerinin olduğunu söyledi. Aynı zamanda eserlerinin çevirilerini de oluşturmaya çalışan Çelik, bu sayede ve 7’den 7’e her kesime hitap eden kişiliğiyle daha da evrenselleşebilecek. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here