Jandarma Başçavuş Yavaş, Trafik Kazasında Şehit Oldu

0
664

Samandağ’da görev yaparken şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Necdet Yavaş, memleketi Balıkesir’de son yolculuğuna uğurlandı. Samandağ Meydan Karakolu Komutanı olarak görev yapan ve kendi otomobiliyle kaçakları takip ederken trafik kazası geçiren 39 yaşındaki Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Necdet Yavaş şehit oldu.

Meydan Karakolu Komutanı Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Necdet Yavaş geçen çarşamba günü akşam saatlerinde, askeri araçla dikkat çekmemek için kendi otomobiliyle kaçakçıları takibe aldı. Bu sırada direksiyon hakimiyetini kaybettiği öğrenilen Yavaş’ın aracı, şarampole yuvarlandı. Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Yavaş’ın cansız bedeni Cuma günü bulundu.

Görev şehidi Yavaş’ın naaşı cenaze töreni için Balıkesir’e gönderildi. Öğlen vakti kılınan cenaze namazının ardından Yavaş, Savaştepe İlçesi’ne bağlı Karaçam Köyü’ndeki mezarlıkta gözyaşları arasında toprağa verildi.

Protokol üyeleri şehidin annesi Ayşe Yavaş, babası Mehmet Yavaş ile ilk eşi Şebnem, kızları Esra Yavaş ve Gülce Yavaş ile 4 ay önce evlendiği eşi Derya Yavaş’a başsağlığı diledi. Acılı baba Mehmet Yavaş, “Oğlum görevdeyken trafik kazası geçirmiş. Vatan sağ olsun diyorum” dedi.

20 Şubat 1974 tarihinde dünyaya gelen ve doğum gününde şehit olan Yavaş’ın üç kardeşinden Fatih Yavaş’ın da astsubay olduğu öğrenildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here