İTSO’da İş Kurmak İsteyenler İçin Girişimcilik Kursları Başladı

0
78

itso-girişimcilik1İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) ile KOSGEB arasında yapılan protokol kapsamında yeni iş kurmak isteyen girişimcilere yönelik ‘KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Kursu’ başladı.

İskenderun’da iş kurmak isteyen ve istihdama katkı sağlamayı hedefleyenler kursa yoğun ilgi gösterdiler. İTSO Eğitim salonunda gerçekleştirilen kursta Eğitmen Serdar Vayisğlu tarafından kurs verilmeye başlandı.

Kursun ilk gününde konuşma yapan ve girişimcilere başarılan dileyen İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen; “İTSO olarak bölge ekonomimize ve insanlarımıza nasıl katkı verebiliriz, iş kurmak isteyen girişimcilerimize nasıl destek olabilir izin uğraşı içerisindeyiz. Amacımız, şehrimizde iş fikri ve girişimcilik ruhuna sahip olup, sermaye gereksinimi duyan girişimci adaylarının önünü açmaktır” dedi. Ugutmen, girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması ile başarılı işletmelerin kurulmasını teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi sonucunda sertifika almaya hak kazanan kursiyerlerin, bu girişimcilik eğitimiyle işveren olma yolunda ilk adımını atacaklarını belirtti.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) ile KOSGEB arasında yapılan protokol ile yeni iş kurmak isteyen girişimcilere yönelik kurslara başladıklarını belirten Eğitmen Serdar Vayisoğlu ise, iş kurmak isteyenler için bu kursların bir fırsat olduğuna dikkat çekti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here