İTSO’da Gelir Vergisindeki Son Değişikler Paneli Düzenlendi

0
45

itso-vergi paneliİskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) tarafından düzenlenen ve  Prof. Dr. Şükrü Kızılot’un sunumu ile gerçekleşen “Vergi kanunları ve Ticaret kanununda son değişiklikler, yeni gelir vergisi kanunu tasarısı” konulu panel Halil Şahin Toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Yoğun katılımla gerçekleştirilen panel öncesi söz alan İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz; “Yeni Türk Ticaret kanunu, İş güvenliği ve işçi Sağlığı kanunlarının ardından şu sıralar gündemimizi yeni gelir vergisi kanun tasarısı meşgul etmektedir. Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan gelir vergisi kanun tasarısı Vergi mükellefi olan bütün şahıs ve şirketleri çok yakından ilgilendirmektedir. Bizler de İTSO olarak esnaflarımızı, ticaret erbaplarımızı, şirketlerimizi, mali müşavir ve muhasebecilerimizi tasarı ile ilgili bilgilendirmek amacıyla Prof. Dr. Şükrü Kızılot’u İskenderun’a davet ettik” dedi.

Ardından kürsüye gelen ekonomi profesörü Prof. Dr. Şükrü Kızılot, vergi Kanunu ve Ticaret kanununda son değişiklikler, yeni gelir vergisi kanun tasarısı hakkında sinevizyon destekli olarak sunum yaparak, İskenderunluları bilgilendirdi.

Prof. Dr Kızılot, 2013 yılında vergi düzenlemelerinin getirisi ve götürüsü hakkında bilgiler vererek; “2013 yılında vergiler, harçlar ve cezalarla ilgili önemli artışlar oldu. TDK değişti şimdi top işverenlerde Yeni Gelir vergisi taslağı hazırlandı. Yeni bir varlık barışı getirildi. Vergi incelemesine sigorta getirildi. Bu taslakta Para, döviz, altın, menkul kıymetler, diğer sermaye piyasası araçları, gayrimenkulleri kapsamaktadır” dedi.

Kızılot sunumunda şirketlerin yurt içi ve yurt dışı gayrimenkullerinin vergileri taşınmaz mallara ait vergi ödemeleri konularında da detaylı bilgiler verdi. Emlak vergilerinin 2013 yılında  yüzde 7.8 arttığına dikkat çeken Prof. Dr. Kızılot, Emeklilerin, işsizlerin, ev hanımlarının ve engellilerin bir konutları olması halinde ve brüt 200 metre kareyi aşmamak koşuluyla 2013’de de emlak vergisi olmadığının altını çizdi.

2013 yılı gelir vergisi tarifesine de değinen Prof. Dr. Kızılot, Avrupa’da şirketlerin internetten her şeyini açıkladığı iddialarının da doğru olmadığını belirterek; “Birçok ülkelerde açıklanmıyor. Mecburiyet yok. Ticari sırlar da açıklanmıyor. Anonim şirketlere yeniden denetim geliyor. Usul ve Esaslar Bakanlar Kurulu’nca belirlenecek” dedi.

Limited şirketlerinden de söz eden Prof. Dr. Kızılot’un sunumu soru cevap  şeklinde son buldu.  Panel sonrası İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz tarafından Prof. Dr. Kızılot’a günün anısına İskenderun Güvercininin fotoğrafının yer aldığı şilt hediye edildi.

Panele İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz’ın yanı sıra İTSO meclis üyeleri, İTSO yönetim kurulu üyeleri, İskenderun’da ticari faaliyet gösteren işverenler, serbest muhasebeci mali müşavirler ve davetliler katıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here