İTSO Sanayici ve Girişimcilere Destek Amacıyla Seminer Düzenledi

0
182

itso-seminer1İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO)’nda, iş yeri açmak ve iş yerlerine geliştirmek isteyenlere yönelik KOSGEB Hatay İl Merkez Müdürlüğü tarafından seminer verildi.

Seminer öncesi konuşma yapan İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen; “İskenderun’da sanayici ve esnaflarımıza yönelik KOSGEB destekli bilgilendirme toplantıları düzenliyoruz. İskenderun potansiyeli olmasına rağmen maalesef sanayici ve esnaflarımızın büyük çoğunluğunun bu uygulamadan yeterince faydalanmadığını görüyoruz. Bu amaçla iş yeri açmak, iş yerini geliştirmek isteyen esnaflarımıza yönelik bilgilendirme toplantıları düzenliyoruz” dedi.

Ardından söz alan KOSGEB Hatay İl Müdürü Seraceddin Özcan, yeni iş yeri açmak isteyenlere KOSGEB’İn esnaflara sağladığı faydaları ve imkânları anlattı. Özcan; “Türkiye genelinde küçük ve orta ölçekli işletmelerin ekonomideki rolünü etkin hale getirmek, esnafın rekabet gücünü arttırmak, işsizlik ve istihdama katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bu bağlamda İskenderun adeta bir ticaret şehri ve esnafımızın bu potansiyeli iyi görmesi gerektiğine inanıyorum. Bu bağlamda KOSGEB olarak bizler her zaman proje ile gelen yatırımcılarımızın ve girişimcilerimizin yanındayız” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından söz alan KOSGEB Uzman yardımcısı Volkan Kaya ise,  sinevizyon destekli olarak bilgiler verdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here