İTSO Personellerine Sosyal Medya Yönetim Eğitimi Verildi

0
23

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Oda ve Borsa çalışanlarına özel ‘Sosyal Medya Yönetim” eğitimi düzenlendi.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Basın ve Halkla İlişkiler Sosyal Medya görevlisi Mürsel Seher ve Dış Ticaret ve Vakıf memuru Meltem Kartal video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen eğitime katılım sağladılar.

Oda borsa çalışanlarına özel teknik gelişim program kapsamında video konferans yöntemiyle ‘Sosyal Medya Yönetimi Eğitimi’ zoom aracılığıyla gerçekleştirilirken eğitim 2 saat sürdü.

Dijital Dönüşüm ve Sosyal Medya Uzmanı Samet Çelik, zoom aracılığıyla gerçekleştirilen eğitimde, Sosyal medyanın kurum, kuruluş ve kişilerin hayatında önemli bir yer teşkil ettiğini vurgularken, ; Facebook, İnstagram, Twitter gibi hesaplar ile ilgili teknik bilgiler verdi.

Önemli iletişim kanallarından biri haline gelen sosyal medyanın etkili kullanımı ve yöntemi konusunda oda/borsaların etkinliğini arttırmak amacıyla 2.cisi düzenlenen ‘Sosyal Medya Yönetimi Eğitimi’ konularında Sosyal Medya Uzmanı Samet Çelik; Facebook, İnstagram, Twitter, başta olmak üzere oda ve borsaların kullandıkları web sitelerinin kurum ve kuruluşların halka ulaşmada önemli rol aldığına vurgu yaptı.

Günümüzde gelişen teknolojiyle ve internet kullanım alanının geniş kitlelere yayılmasıyla birlikte sosyal medyanın en çok kullanılan iletişim kanallarından biri haline geldiğine dikkat çeken Sosyal Medya Uzmanı Samet Çelik; “Sosyal Medya gerçek zamanlı diyaloğa izin veren yapısı ile pandemi sürecinde kullanım oranlarında ciddi oranda artış sağlayarak etkinliğini günden güne arttırmıştır. Sosyal medyada yer almanın sadece hesap açarak kurumsal kimlik oluşturarak, kullanıcıları takip ederek yönetilecek bir süreç olmadığının bilinci ile sosyal medyayı etkin olarak kullanmak gerekiyor. Kurumlar için sosyal medya stratejisi belirlenmelidir. Pandemi sürecinde Oda ve Borsalarımızda eğitim, toplantı duyurular olmak üzere bir çok konular ve faaliyetler artık sosyal medya üzerinden üyelere duyurulmaktadır. Bu da sosyal medyanın önemini arttırmaktadır. Teknoloji çağındayız ve zaman hepimiz için çok değerli. Bu nedenle gerek iş insanlarımız gerekse kurumlarımız sosyal medyayı etkin bir şekilde kullanmak zorundalar” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Oda ve Borsa çalışanlarına özel düzenlenen ‘Sosyal Medya Yönetim Eğitimi’ ne Oda ve Borsalarda görevli Sosyal Medya görevlileri katılım sağladılar. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here