İTSO Heyeti Romanya’ya İş Gezisi Düzenledi

0
209

itso-romanya1İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu ve Meclis üyelerinin oluşturduğu heyet Romanya’ya iş gezisi düzenlendi. 22-25 Kasım tarihleri arasında Romanya’da gerçekleştirilen görüşmelerin ardından İTSO heyeti yurda döndü.

Gerçekleştirilen temaslarda Romanya Büyükelçiliği, Ticari Ateşe, Türk İş adamları Derneği, Bükreş Ticaret ve Sanayi Odası ile Bükreş’teki iş adamları ziyaret edilerek karşılıklı görüşmeler yapıldı. Türkiye-Romanya ticari ilişkilerini güçlendirmek adına adımlar atıldı. Gezi, 5174 Sayılı Odalar ve Borsalar Birliği kanunu ve ilgili yönetmeliklerin verdiği yetki, görev ve sorumluluk içinde gerçekleştirildi.

İTSO tarafından düzenlenen Romanya iş gezisi ve organizasyonunda İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Başkan Yardımcısı Muhsin Yeter, Muhasip Üye Özcan Aslan, yönetim kurulu üyeleri Bülent Seküçoğlu, Gassan Kuran, Necat Özkaya, Okan Belli, Adnan Mursaloğlu, Mehmet Ali Bulut, İTSO Vakıf Başkanı Doğan Erten, İTSO Meclis Başkan vekili Erol Aygen, Meclis üyeleri, Türk İşadamları Yönetim Kurulu Başkanı Murat Demiray, İskenderun Romanya Fahri Konsolosu Faruk Rende ile çalışanları da hazır bulundular.

itso-romanya2

Romanya Ticaret ve Sanayi Odaları Başkanı Mihai Daraban ve beraberindeki heyet ile birlikte iki ülke arasındaki ticari ilişkiler hakkında görüşmeler yapıldı.

Romanya dönüşü değerlendirmelerde bulunan İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz; “İTSO Meclis üyelerimiz ve Romanya Fahri Konsolosumuz ile birlikte düzenlenen gezi ve temaslarda, iki ülke arasında, ticari ve kültürel ilişkilerin güçlendirilmesi noktasında önemli görüşmeler yapıldı. Romanya’da İskenderun ekonomisini bölgemizdeki potansiyeli anlattık. Çok sıcak ve yakın ilgi ile karşılandık. Toplantının iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendireceğini temenni ediyoruz. İzlenimlerimiz bu yönde” şeklinde ifadelere yer verdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here