İTSO Başkanvekili Seküçoğlu’ndan Üyelerine Duyuru

0
54

itso açıklamaDEİK/Türk-Filistin İş Konseyi tarafından, 3–6 Haziran 2013 tarihlerinde Filistin’e bir ziyaret gerçekleştirilmesinin planlandığını duyuran İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanvekili Bülent Seküçoğlu, ziyarete katılmak isteyen üyelerine yönelik açıklamalarda bulundu.

Program kapsamında Türk-Filistin İş Konseyi 10. Ortak Toplantısı düzenlenmesi, bu bağlamda firmalar arası ikili görüşmeler ve tesis ziyaretleri yapılması öngörüldüğünü ifade eden Seküçoğlu; “Resmi verilere göre, Türkiye, Filistin’in ithalatında İsrail, Ürdün ve İtalya’nın ardından dördüncü sırada yer almaktadır. Ancak, bazı İsrailli firmaların Türkiye’den ithal ettikleri malları yeniden ihraç (re-export) yoluyla Filistin’e sattıkları düşünüldüğünde Türkiye’nin Filistin’in ithalatında İsrail’den sonra ikinci sırada yer aldığı tahmin edilmektedir. Türkiye ve Filistin arasında Serbest Ticaret Anlaşmasının yürürlüğe girdiği 2005 yılı itibariyle Filistin’e ihracatımız düzenli artış kaydetmiş ve 2005 yılı ile 2012 yılları arasında %550 oranında artış göstermiştir.

Yeni işbirliği fırsatlarının değerlendirileceği Filistin’e gerçekleştirilecek ziyarete katılmak isteyen veya bilgi almak isteyen üyelerimiz en geç 26 Nisan 2012 tarihine kadar DEİK ilgili kişi Başak Onur Tel: 0312 218 22 12 / E-mail: basak.onur@tobb.org.tr) ile temasa geçmeleri gerekmektedir. Katılım formu ve ziyaret programına birliğimiz sitesi www.tobb.org.tr sağ panelinde ‘hizmetler’ başlığı altındaki ‘Uluslararası İş İmkanları / Yurt Dışı Etkinlikler’ bölümünden ulaşılabilir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here