İtfaiye Müdürlüğü’nün Uygulamalı Eğitim Programı Sürüyor

0
193

İskenderun Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personelinin hizmet kalitesini arttırmak amacıyla başlatılan eğitim programı devam ediyor. Dün sabah, İtfaiye Müdürlüğü’nde düzenlenen eğitim programı kapsamında, trafik kazalarında müdahale esasları uygulamalı olarak anlatıldı. Olası trafik kazasında kullanılabilecek alet ve ekipmanlarla ilgili bilgi verilen eğitimde, uygulamalı eğitim için kullanılacak araç da hazırlandı.

Başkan Yardımcısı Safa Buran’ın da izlediği eğitimde, olası bir trafik kazasında araç içerisinde sıkışan yaralının araçtan nasıl çıkarılacağı, hangi alet ve ekipmanlar kullanılacağı uygulamalı olarak anlatıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı itfaiye eğitmenleri tarafından verilen eğitimde, 112 Acil Servis ve İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden polis memurları da hazır bulundu.

Eğitim programı, öğleden sonra da eski Doğumevi karşısında düzenlenen yangın söndürme ve kurtarma tatbikatı ile devam etti. Yangın Söndürme ve Kurtarma Tatbikatını, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, Başkan Yardımcıları, İskenderun Mithatpaşa İlköğretim Okulu Müdürü Sefai Server Dik, öğretmen ve öğrencileri de izledi. Tatbikat alanı etrafında güvenlik şeridi oluşturuldu. Yapılan hazırlıklar ve güvenlik tedbirlerinin ardından, tatbikat başlatıldı.

Tatbikat amacıyla, boş alanda bir araçta yangın oluşturuldu. Tatbikatta, olası bir kazada polisin yaptığı görev, 112 Acil Servis görevlilerinin ilkyardım müdahalesi ve İtfaiye görevlilerinin yaptığı görevler uygulamalı olarak anlatıldı.

Ön hazırlık çalışmasının ardından 5 Kasım tarihinde başlayan ve 16 Kasım 2012 tarihine kadar devam edecek olan eğitim programı toplam 80 saatten oluşuyor.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here