İtfaiye Müdürlüğü Personeline Geniş Kapsamlı Eğitim

0
63

Amaç; Hizmet Kalitesini Arttırmak

İskenderun Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personelinin hizmet kalitesini arttırmak amacıyla iki haftalık eğitim programı düzenlendi. İstanbul İtfaiye Daire Başkanlığı uzmanları tarafından 5 Kasım’da verilmeye başlayan eğitim programı,   16 Kasım 2012 tarihine kadar devam edecek.

Toplam 80 saatlik eğitim programı ile itfaiye personellerinin bölgemizde çıkabilecek olası büyük yangınlara müdahalede, çalışmalarını kolaylaştırarak, bilgi ve becerilerini arttırmak ve çevre belde belediyeleri ve özel kuruluşların sahip olduğu itfaiye ekipleri ile koordineli çalışmalar yapması sağlanacak.

İskenderun Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nde, çeşitli eğitimlerden geçirilecek olan personele, kurtarma becerileri eğitimi verilirken, ilk olarak düğümler ve düğüm çeşitleri üzerine eğitim düzenlendi. Yüksek noktalardan inişlerle, personelin kurtarma becerileri sınandı ve tecrübe anlamında katkı sağlandı.

Temel İtfaiyecilik Eğitim programı, yanma ve yangın bilgisi, LPG ve doğalgaz bilgisi, olay yerindeki tehlikeler, haberleşme bilgisi, söndürme maddeleri ve kullanım teknikleri, tehlikeli maddeleri tanıma, yangın söndürme cihazları ve yangınlara müdahale, söndürme ekipmanları ve ekip çalışması, trafik kazalarında müdahale esasları, bina çökmeleri ve toprak kaymaları, baca bilgisi ve baca yangınları, kurtarma becerileri, Yangından Korunma Yönetmeliği,  Söndürme ve Kurtarma Tatbikatından oluşuyor.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here