İSTE’ye Devredilen Arsa Vasıflı Gayrimenkul, Yeninden Belediye Mülkiyetinde

0
69

Mülkiyeti İskenderun Belediyesine ait olan ve 2014 yılında ‘Yalnızca eğitim kurumu olarak kamu hizmetinde kullanılabilir, aksi halde geri alınacak’ şerhi ile İSTE’ye devredilen arsa vasıflı gayrimenkul, yeninden İskenderun Belediyesine devredildi. Konu hakkında İskenderun Belediyesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Mülkiyeti Belediyemize ait olan; Tapunun 256 Ada, 1 Parsel numarasında kayıtlı Arsa vasıflı gayrimenkul, 20.02.2014 tarihinde, 5018 sayılı yasanın 45. maddesinin 3. fıkrası gereğince ‘Yalnızca eğitim kurumu olarak kamu hizmetinde kullanılabilir aksi halde geri alınacaktır’ şerhi ile İSTE (İskenderun Teknik Üniversitesi)’ne devrolunmuştur. Üniversitemizin önceki Yönetim Kurulu tarafından konu arsa satılmak istenmekle birlikte, Belediyemizin yukarıda belirtilen şerhi nedeniyle satış gerçekleştirilememiştir.

Bundan dolayıdır ki İskenderun Belediye Başkanımız Sayın M. Fatih Tosyalı tarafından Üniversitemiz yönetimi ile yapılan görüşmeler ve varılan mutabakat neticesinde arsanın üzerine eğitim amaçlı tesis yapılmaması ve eğitim amaçlı kullanım gerçekleşmemesi durumu da göz önünde bulundurularak İskenderun Belediyemiz envanterine devri gerçekleştirilmiştir.

İskenderun’umuzun önemli değerlerinden olan İskenderun Teknik Üniversitesi’ne olan desteğimiz her koşulda azami ölçüde devam edecektir. #iskenderunadeğer her konunun takipçisi olacağız. İskenderun’umuza hayırlı, uğurlu olsun.” (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here