İSTE’den TÜBİTAK Projeleri Başarısı!

0
22

İskenderun Teknik Üniversitesi’nin (İSTE) TÜBİTAK 2209-A ve 2209-B kapsamında hazırlamış olduğu toplam 28 proje desteklenmeye hak kazandı.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” ve “2209-B – Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı” 2022/1 dönemi kapsamında yapılan başvuruların destek sonuçları açıklandı.

İSTE’nin TÜBİTAK “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” kapsamında hazırlamış olduğu 26 proje ve ve “2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı” kapsamında hazırlamış olduğu 2 proje olmak üzere toplam 28 projesi desteklenmeye hak kazandı. Bu sonuçla İSTE, TÜBİTAK 2209 programlarında bu yılın ilk döneminde 4 kat artış yakalamış oldu.

İSTE için tüm mesai arkadaşları ile çalışmaya ve ilkleri gerçekleştirmeye devam ettiklerini belirten İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci; “Göreve geldiğimiz ilk yıl Hatay’ın ilk TÜBİTAK 1505 Sanayi Projesini Levent Cenk Kumruoğlu ile gerçekleştirmek bize nasip olmuştu. Başarıların devamı da geliyor. Üniversitem adına, bilim sevdalısı araştırmacı değerli öğretim üyelerimiz ve öğrencilerim adına mutlu ve gururluyum. Başvuru yapan tüm akademisyenlerimizin yüreklerine, bilimlerine sağlık. Daha nice başarılara birlikte imza atacağız. Teknoloji Transfer Ofisimize de verdikleri eğitimler için teşekkür ediyorum Yeter ki İSTE’yelim” diye konuştu. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here