İSTE’den İskenderun Kıyısında Müsilaj Kontrolü

0
30

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), İskenderun kıyılarında müsilaj ihbarlarını yerinde inceledi. Tanımlanan yapıların müsilaj olmadığı, ancak yapılacak analiz sonuçlarına göre kesin tanının önümüzdeki günlerde ilgili makam ve kuruluşlar ile paylaşılacağı belirtildi.

İskenderun sahilinden gelen müsilaj ihbarları üzerine, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, Deniz Bilimleri Fakültesi dekanı Prof. Dr. Cemal Turan’ı konu ile ilgili inceleme yapmak üzere görevlendirdi. Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Turan, 13 Haziran Pazar günü İSTE Araştırma Teknesi 2 ve Sahil Güvenlik Ekipleri ile yerinde inceleme çalışması yaptı. İskenderun Merkezden Arsuz Konacık limanına kadar tüm kıyı seride boyunca tarama yapıldı.

Yetkililerin yaptıkları incelemenin ilk bulgularına göre, müsilaj olarak tanımlanan yapıların müsilaj olmadığı tespit edilirken, gerekli örneklemeler de yapıldı. Yapılacak analiz sonuçlarına göre kesin tanının önümüzdeki günlerde ilgili makam ve kuruluşlar ile paylaşılacağı da bildirildi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here