İSTE’de Yeni Bir Lisansüstü Eğitim Programı

0
39

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde Havacılık Bilimi ve Teknolojileri Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Programı açıldı.

Gelişip büyümeye devam eden İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), mevcut akademik birimlerine bir yenisini ekledi. Bölgenin ve ülkenin sosyal, ekonomik ve kültürel yapısına büyük katkılar sağlayabilecek yeni bir lisansüstü program İSTE’ye kazandırıldı. Havacılık Bilimi ve Teknolojileri lisansüstü programıyla İSTE, bölgenin ve ülkemizin vizyonuyla uyumlu olarak vatana layıkıyla hizmet edecek öğrenciler yetiştirmeyi amaçlıyor.

İSTE Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci konuyla ilgili bir değerlendirme yaparak şunları söyledi:

“İSTE bünyesinde yeni açılan her program ve bölüm, üniversitemizin gelişimine önemli katkı sağlıyor. Mevcut ve yeni açılan tüm bölüm ve programlarımızla ülkemize nitelikli yetişmiş yeni bireyler kazandırmayı hedefliyoruz. Bunu yaparken geleceği öngörmeye ve adımlarımızı buna uyumlu atmaya özen gösteriyoruz.

İSTE’ye kazandırdığımız Havacılık Bilimi ve Teknolojileri Tezli Yüksek Lisans Programı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “İstikbal göklerdedir” parolasının ve 2023 vizyonuyla havacılık alanında imza atılan önemli hamlelerin bir uzantısı olarak değerlendirilmelidir.

Araştırma, geliştirme ve inovasyon çalışmalarında yer alacak araştırmacı ve girişimci sayısını artırmak için lisansüstü eğitime katılımı artırmak ülke ekonomisi ve kalkınması için bir ihtiyaç değil, zorunluluktur.

Bu bilinçle kurulması için YÖK’e yapılan başvurusu olumlu sonuçlanan Havacılık Bilimi ve Teknolojileri Anabilim Dalı ve bu anabilim dalına bağlı Havacılık Bilimi ve Teknolojileri Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Programı İSTE’ye, bölgemize ve ülkemize hayırlı olsun.” (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here