İSTE’de Gençlik Haftası Coşkusu

0
12

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ve Gençlik Haftası kapsamında bir dizi etkinliğe ev sahipliği yaptı. Çarşamba günü başlayan etkinlikler 21 Mayıs’a kadar devam etti. Kariyer günlerinden spor müsabakalarına, tiyatro oyunlarından konserlere, bando gösterisinden yemek yarışmasına kadar çok geniş yelpazede gerçekleştirilen etkinliklere öğrencilerin ilgisi büyük oldu.

Halı saha futbol, tek pota basketbol, voleybol ve masa tenisi sporlarının müsabakalarının ilk düdüğü de 15 Mayıs’ta çalındı. İSTE Merkez Kampüs kapalı ve açık spor komplekslerinde takımlar 4 gün boyunca kazanmak için ter döktü ve müsabakaların ödül töreni 18 Mayıs Cumartesi günü yapıldı. Kazanan takımlar ve bireysel sporculara ödülleri İSTE Kapalı Spor Kompleksi önünde düzenlenen törenle takdim edildi. Bu yılın en centilmen takımı Yüksek Gerilim olurken, masa tenisi müsabakalarının kazananları Aydın Çetinbaş, Furkan İlhan ve Eren Çelik oldu.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramında koşulan geleneksel Atatürk Koşusunu İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci başlattı. Öğrencilerin merkez kampüste kazanmak için koştukları yarışta ipi kadın öğrencilerde Dilan Levent, Melda Yaren Akpınar ve Esra Erşen göğüslerken; erkek öğrencilerde Şakir Akdağ, Enes Ertaş ve Ömer Rahmet Dalseçkin bitiş çizgisine ilk gelen isimler oldu. Kazananlara madalyalarını İSTE Rektörü Depci takdim etti. Atatürk Koşusu sonrası Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Bandosu Merkez Kampüste bir bando gösterisi yaptı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 105. Yıl kutlama programı kapsamında İskenderun’da düzenlenen ilçe etkinliklerine de katılan Rektör Depci yurdun her yerinde coşkuyla kutlanan bu özel günde ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bağımsızlık ateşini yaktığı ve gençlere armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası kapsamında hazırladığımız etkinliklerin öğrencilerimiz için keyifli geçtiğini umuyorum. Öğrencilerimizin kendilerine sunduğumuz bilim, sanat ve spor imkanlarından faydalanarak kendilerini her alanda geliştirmelerini çok isterim.

Bu noktada imkanlar konusunda desteklerini esirgemeyen; göreve geldiği günden bu yana her alanda şehrimize hizmet eden, durmadan çalışan ve İskenderun’u eski güzel günlerinden bile daha iyisine hazırlayan ve tüm bu çalışmalarının yanında gençlerimizi unutmayarak konserler düzenleyen İskenderun Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Dönmez’e şahsım ve tüm İSTE Ailesi adına teşekkür ediyorum.” (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here