İSTE’de Çevrimiçi Geleneksel 19 Mayıs Sergisi

0
12

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) 7. Ulusal ve 5. Uluslararası Jürili 19 Mayıs Karma Sergisi çevrimiçi ortamda sanatseverlerin ziyaretine açıldı.

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci’nin Onursal Başkanlığını, İskenderun Meslek Yüksekokulu (İMYO) El Sanatları Bölümü öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Adem Çolak ve Öğr. Gör. Merve Düzağaç Çolak’ın etkinlik koordinatörlüğünü ve sergi küratörlüğünü yaptığı 7. Ulusal ve 5. Uluslararası Jürili 19 Mayıs Karma Sergisi çevrimiçi olarak 19 Mayıs Cuma günü saat 19.19’da ziyarete açıldı.

Geleneksel olarak düzenlenen 19 Mayıs Karma Sergisine bu sene Türkiye, Moldova, Kırgızistan, Özbekistan, Mısır, Polonya ve İran’dan sanatçılar yoğun ilgi gösterdi. Karma sergide bu yıl tezhip, minyatür, hat, keçe, dokuma, heykel, resim, grafik, deri ve baskı gibi birçok türde eser yer aldı.

19 Mayıs Karma Sergisi üzerine bir değerlendirme yapan İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci; “Öncelikle, geleneksel hale getirdiğimiz 7. Ulusal ve 5. Uluslararası 19 Mayıs Karma sergimize, bu yıl da birbirinden değerli eserler göndererek bizleri yalnız bırakmayan sanatçılarımıza teşekkür ederim. Çevrimiçi gerçekleştirdiğimiz böylesi etkinlikler fiziksel engelleri ortadan kaldırarak herkesi dijital bir ortamda bir araya getirme imkanı sağlıyor. İSTE olarak çocuklarımıza, gençlerimize ve topluma sanat sevgisini aşılamak için çeşitli faaliyetler düzenliyoruz. Çünkü sanat bir lüks değil, toplumların ilerlemesi için bir zorunluluktur.

Bu konuda yolumuzu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözü çok güzel aydınlatıyor: “Sanat güzelliğin ifadesidir. Bu ifade söz ile olursa şiir, nağme ile olursa musiki, nakş ile olursa ressamlık, oyma ile olursa heykeltıraşlık, bina ile olursa mimarlık… olur” İSTE olarak biz de böylesine özel bir günde, sanatın ve sanatçının yanında olduğumuzu göstermek istedik” dedi. Rektör Prof. Dr. Depci, “Ayrıca, başta Öğr. Gör. Adem Çolak ve Öğr. Gör. Merve Düzağaç Çolak olmak üzere özverili çalışmaları ile bu serginin ortaya çıkmasına katkı sunan ve emek sarf eden hocalarımıza teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

Sanatseverler bu özel sergiyi “https://iste.edu.tr/sanat/19-mayis-2023” adresinden ziyaret edebilecekler. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here