İSTE’de 15 Temmuz Etkinlikleri Coşkuyla Sürüyor

0
68

İskenderun Teknik Üniversite’nde (İSTE) 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında bir hafta boyunca devam edecek etkinlikler 12 Temmuz Pazartesi günü başladı. İlk gün etkinliklerinde İskenderun Teknik Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Şumnu Türkiye’de İHA’ların ve SİHA’ların Gücü isimli bir panel gerçekleştirdi. Panelde insansız hava araçlarının önemine ve neden gerekli olduğuna değinen Şumnu, Türkiye’nin İHA Stratejileri, savunma sanayisi, SİHA’ların askeri ve jeopolitik boyutlarını ele aldı. Şumnu sunumunu, Türkiye’de gelişen İHA ve ülkemizin küresel piyasadaki konumuna değinerek tamamladı.

Öğretim üyesi, kütüphanecilik uzmanı ve yazar Doç. Dr. Erol Yılmaz Demokrasi, 15 Temmuz ve Kütüphaneler başlıklı konferansta demokrasi, 15 Temmuz ve kütüphanecilik kavramlarını bir arada irdeledi. 15 Temmuz Şehitlerine rahmet ve gazilerine minnet dileklerini sunan Yılmaz, bu günü demokrasi, hukuk, siyaset, din, toplum, askeri, ekonomik gibi pek çok boyutunun bilincinde olarak ele almamız gerektiğini belirtti. Sunumunda her şehit için bir kütüphane kurulması önerisini dile getiren Yılmaz bunun aktif vatandaşlık için atılacak büyük bir adım olacağını ifade etti.

Ayrıca hafta boyunca İskenderun Meslek Yüksekokulu Öğretim Elemanları Öğr. Gör. Adem Çolak ve Öğr. Gör. Merve Düzağaç Çolak’ın küratörlüğünü yaptığı 3. Ulusal Davetli Jürili 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Karma Sergisi online olarak ziyarete açık olacak. Çeşitli türlerden sanat eserlerinin bulunduğu sergiyi https://iste.edu.tr/sanat/15-temmuz-2021 adresinden ziyaret edebilirsiniz.

Hafta boyunca sürecek çevrimiçi etkinlikleri www.youtube.com/c/ar-getv adresinden izleyebilirsiniz. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here