İşte Yeni Türkiye’nin, Yeni İskenderun’un da Seyyar Satıcılar!

0
214

seyyar satıcılar1Seyyar satıcılar 20 yıl aradan sonra tekrar ‘HORTLAMAYA’ başladı. İskenderun’da bir zamanlar her köşe başında yer kapan seyyar satıcılar vardı. Seyyar satıcılık, dönemin Belediye Başkanı Mete Aslan tarafından yasaklanarak, bu çirkin görüntülere son verilmişti.

Bu sorunun çözüme kavuşturulmasıyla birlikte trafik düzene girerken; çevrenin kirletilmesine, görüntü ve gürültü kirliliğine son nokta koyularak seyyar satıcılık tarihe karışmış ve kentimiz İskenderun da rahat bir nefes almıştır. Ancak 30 Mart 2015’te yapılan Belediye seçimlerinde belediye yönetiminin AKP’ye geçişinden sonra seyyar satıcıların sayılarında da bir hayli artış olduğu gözlemleniyor.

Hoparlör anonslarıyla, kamyon veya kamyonetlerle mahalle-mahalle dolaşan, kavun, karpuz, kuru soğan vb. sebze-meyve satıcıları ortalıkta cirit atıyor. Ayrıca dondurma, tatlı, köfte satıcılarının yanında hurda ve eskicilerin ellerini kollarını sallayarak kentte dolaşmaları vatandaşların tepkisine yol açıyor.

Hizmetlerde 15 aydır bir arpa boyu yol alamayan İskenderun Belediyesi’ndeki başıboşluk ve duyarsızlığın had safhada olduğuna işaret eden duyarlı vatandaşlar, yapılması gereken günlük hizmetlerin de ‘sıfır’ noktasında olduğuna işaret ediyor. Sıkıntılı vatandaş; “Hizmetler sanki rafa kaldırılmış, İskenderun kendi kaderiyle baş başa bırakılmış” değerlendirmesinde bulunuyor.

Hizmette sıkıntı yaşayan İskenderunlu vatandaş; “AKP’nin seçim sloganı olan ‘Yeni Türkiye’nin Yeni İskenderun’u’ eğer böyleyse, biz vatandaşlar olarak eski İskenderun’da yaşamaya razıyız” demekten kendilerini alıkoyamıyor. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here