İSTE Öğretim Üyesinden Uluslararası Bilimsel Başarı

0
91

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mert Nezih Rifaioğlu’nun çalışması ICCROM’dan destek aldı.

İtalya, Roma’da bulunan alanında dünyanın en köklü ve saygın kuruluşlarından olan ICCROM-Uluslararası Kültür Varlıklarını Koruma ve Restorasyon Çalışmaları Merkezi eğitim, bilgi, araştırma, işbirliği programları aracılığıyla dünya çapında kültür mirasının korunmasına yönelik bilimsel çalışmalara odaklanan hükümetler arası bir kuruluştur. ICCROM’un kültür mirasının korunması alanına yeni bakış açıları getirmek, bilgi ve fikirlerin karşılıklı değişimini kolaylaştırmak ve kültür mirasını koruma alanını zenginleştirecek yeni bilimsel araştırma yollarını teşvik etmek amacıyla yürüttüğü araştırma bursu programına her yıl tüm dünyadan bilimsel proje başvuruları yapılmaktadır. Yapılan bilimsel proje önerileri, kültür mirasının korunması alanında uzman uluslararası bir komite tarafından değerlendirilip başarılı başvurular destekleniyor.

Bu kapsamda, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mert Nezih Rifaioğlu’nun “Heritage Interpretation Strategies in Multi-Layered Settlements” başlıklı bilimsel araştırma projesi ICCROM seçici komitesi tarafından başarılı bulunarak uzun süreli araştırma desteğiyle ödüllendirildi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here