İSTE Öğrenci ve Personeline Avrupa Kapılarını Aralıyor

0
37

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) eğitim, kültür ve araştırma fırsatları ile uluslararası bir üniversite olma yolunda emin adımlarla yoluna devam ediyor.

Kurulduğu günden bu yana uluslararası bir eğitim kurumu olmanın öneminin bilincinde olan İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) yükseköğretimde kaliteyi artırmayı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ve iş dünyası ile iş birliğini güçlendirmeyi amaçları kapsamında çalışmalarını sürdürüyor.

113 Öğrenci Yurt Dışına Gitti

Erasmus Programı çerçevesinde faaliyetlerini sürdüren Türkiye’nin en dinamik Üniversitesi olan İSTE’nin bu bağlamda Aralık ayında yeni Erasmus Dönemi ECHE başvurusu olumlu sonuçlanmıştı. Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü aracılığıyla İSTE ailesinin tüm fertlerinin gelişimlerini desteklemek için çalışmalarına devam eden İSTE Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü bütün akademik bölümlerde, bölüm bazında Erasmus bağlantılarını yürütmeyi ve güçlendirmeye devam ediyor.

İSTE’de hareketlilikler altı farklı proje kapsamında devam ederken, projeler kapsamında 2017 yılından bu yana 96 öğrenci Öğrenim Hareketliliği ile Avrupa’da anlaşmalı olan üniversitelerde eğitim gördü. Yine Staj Hareketliliğiyle de 17 öğrenci Avrupa’da bulunan kurumlarda staj yapma imkânı buldu. 25 İSTE personeliyse Personel Hareketliliği kapsamında Avrupa’daki kurumları ziyaret ederek, ders verme/eğitim alma faaliyetleri gerçekleştirdi.

Yurt Dışı Bağlantılar Devam Edecek

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci; “Bir yandan insani ve mili değerlerine saygılı; diğer yandan değişen dünya koşullarında topluma öncülük edebilecek, araştırma odaklı, sorgulayıcı ve analitik bir anlayışa sahip öğrenciler yetiştirmek ve personelimize her alanda katkı sunabilmek için çalışıyoruz” diye konuştu.

Şartlar normale döndüğünde hareketliliğin kaldığı yerden devam edeceğini de kaydeden Depci; “Yeni kurulan bir üniversite olarak kısa sürede her alanda imza attığımız başarılar akademik duruşumuzun bir göstergesidir. Uluslararası değişim programları da bu duruşumuzun bir parçasıdır. Öğrenci ve personelimizin hareketlilik imkanlarından en üst düzeyde yararlanabilmeleri için Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğümüz pandemi sürecinde de çalışmalarına devam ediyor. Şartlar normale döndüğünde giden ve gelen hareketliliğimiz kaldığı yerden artarak devam edecektir” dedi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here