İstanbul’da III. Hatay Günleri Coşkusuna MKÜ de Katıldı

0
160

mkü-hatay günleri1Hatay’ın ulusal ve uluslararası alanda tanıtımını sağlamak için her yıl gerçekleştirilen ve İstanbul Feshane Uluslararası Kongre ve Kültür Merkezi’nde bu yıl üçüncüsü yapılan Hatay Günleri’ne Mustafa Kemal Üniversitesi de katıldı.

İstanbul ve Hatay’ın medeniyet ve hoşgörüsüne vurgu yapan MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder; “Medeniyetin ve kültürün başkenti olan İstanbul’da Hatay’ımızı kültürüyle, sanatıyla, sanayisiyle, iş adamlarıyla, kadim değerleriyle bir bütün olarak tanıtma düşüncesiyle aranızda bulunmaktayız” diye konuştu. İstanbul’un Hatay Günleri’ne yapmış olduğu ev sahipliği için de açıklamalarda bulunan Rektör Güder: “Bizi gönlünüzde, yüreğinizin en sıcak noktasında ağırlıyorsunuz. İstanbul’un merkezinde gerek manevi değerlerin yüksek olduğu gerekse Asya ile Avrupa’nın birleştiği noktada bizlere ev sahipliği yaptığınız için sizlere şükranlarımı sunuyorum” dedi.

mkü-hatay günleri2

Açılışı 2 Nisan Salı günü gerçekleşen ve 7 Nisan’a kadar tüm İstanbullulara açık olacak olan “İstanbul’da Hatay Günleri”  etkinliği kapsamında ziyaretçiler; fuarda Hatay’ın kültür varlıklarından birbirinden leziz yemeklerine, turizm değerlerinden yaşam tarzı örneklerine kadar Hatay hakkında merak ettikleri her şeyi görme fırsatı bulacaklar.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here