İstanbul “Hatay Günleri” 4-10 Ekim’de!

0
32

Bu yıl 4-10 Ekim tarihleri arasında İstanbul Yenikapı’da düzenlenmesi planlanan İstanbul’da Hatay Günleri’nin tanıtım toplantısı düzenlendi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Habib-i Neccar Tesisleri’nde düzenlenen toplantıya, organizasyonun ev sahipliğini yapacak olan İstanbul Hatay Dernekler Federasyonu Başkanı Hüseyin Yılmazer, İstanbul Hatay Dernekler Federasyonu Genel Başkan Vekili ve Altınözü Dernek Başkanı Alparslan Özdemir, Kumlu Kurucu Dernek Başkanı ve İstanbul Hatay Dernekler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Nazmi Kalkan, İstanbul Hatay Dernekler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve derneğin Muhasip Üyesi Hassa Dernek Başkanı Ali Çalışkan, Anadolu Yakası Hataylılar Dernek Başkanı Şakir Dağdelen, Samandağı ve Köyleri Dernek Başkanı Özgür Ateşer ve Elit Medya Organizasyon Kurucusu Kamile Yurtseven katıldı.

Kahvaltı eşliğinde yapılan toplantıda organizasyon hakkında basına açıklamalarda bulunan Hatay Dernekler Federasyonu Başkanı Hüseyin Yılmazer Hatay’ın hak ettiği şekilde temsil edilmediğini vurguladı. Başkan Yılmazer konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

“2019 yılında kurulan bir federasyonuz. İstanbul’da faaliyet gösteren Hatay’ı temsil eden ilçe derneklerin ve köy derneklerinin birlikte bir araya gelerek oluşturmuş olduğu bir çatı kuruluşuz. Arkadaşlar da sağ olsun bu çatı kuruluşun yönetimine bizleri uygun gördüler. Bizler de en iyi şekilde layıkıyla bu görevi icra etmeye çalışıyoruz. Tabii bu görevi icra ederken yine söylediğim gibi federasyonu oluşturan ilçe derneklerimiz, köy derneklerimiz, kurucu derneklerimizin yöneticileri ile birlikte Hatay’ımızı İstanbul’da ve Türkiye’nin değişik illerinde en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Çünkü biz daha önce de burada aynı bu kürsüde ifade ettiğim gibi ben Hatay’ın hak ettiği şekilde temsil edildiğini düşünmüyorum. Ve bu federasyonun faaliyetleri ile ben inanıyorum ki Hatay’ımız diğer illerin bir adım önüne geçecek, hak ettiği isminin karşılık bulduğu, hak ettiği şekilde Türkiye genelinde ve uluslararası Arena’da temsil edileceğine inanıyorum.

Bizler de canhıraş bir şekilde bunun için çabalıyoruz arkadaşlarımızla birlikte. Ben tabii buraya gelirken genel başkan vekilim aynı zamanda Altınözü Dernek Başkanı Alparslan Özdemir, Kumlu Kurucu Dernek Başkanı yine genel başkan yardımcım Nazmi Kalkan, Genel Başkan yardımcım muhasip üyemiz Hassa Dernek Başkanımız Ali Çalışkan, Anadolu Yakası Hataylılar Dernek Başkanı Şakir Dağdelen, yine Samandağı ve Köyleri Dernek Başkanımız Özgür Ateşer ile birlikte geldim. Arkadaşlarımız daha önceden buradaydı ve onlara vermiş olduğumuz yetki ve görevlendirme neticesinde buradaki faaliyetleri gerçekleştiriyorlar.

Duyduğunuz gibi bu yıl İstanbul’da gerçekleştirilecek olan geleneksel Hatay günlerini federasyonumuz ve derneklerimiz hep birlikte gerçekleştireceğiz ve Hatay Dernekler Federasyonu olarak bu Hatay günlerini ilk defa icra edeceğiz. Daha önce bildiğiniz gibi en son 2 yıl önce başka kuruluşlar, başka sivil toplum kuruluşları tarafından icra edildi bu faaliyetler. Bu yıl İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkililerince federasyonumuzun bu sorumluluk altına girmesi uygun görüldü. Bizler de inanıyoruz ki en iyi şekilde Hatay’ımızı İstanbul’da temsil edeceğiz. Sizler de ki orada olacaksınız sizleri de bekliyoruz. En iyi şekilde Hatay’ımızı temsil edeceğiz. Daha önce yapılan yanlışlardan ziyade halktan gelen tepkilere etki olarak bir daha yaşanmamasını istediğimiz hususlar doğrultusunda çalışarak halktan gelen tepkileri en aza minimize etmeye çalışacağız.

Bununla ilgili stratejimiz belli, planlarımız hazır.  Yapacağımız faaliyetlerle ilgili bir grup işte İstanbul’da, bir grup Hatay’da, bir grup Ankara’da görüşmelerimiz devam etmektedir. Bütün kesimlerin desteğini alarak biz bu Hatay günlerini gerçekleştirmeye çalışacağız ki bunun için şu an uğraşıyoruz. Her kesimden kanaat önderlerinin, bürokratların, milletvekillerinin ve Hatay’da söz sahibi yöneticilerin desteklerini alarak bu yükümlülüğün altına girdik. İnşallah her kesimden katılımcı ile Hatay günlerini en iyi şekilde gerçekleştireceğiz ve Hatay’ımızı en güzel şekilde temsil edeceğiz.” (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here