İskenderun’un Küçültülmesine Oda Temsilcilerinden Tepki

0
135

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB)’ne bağlı İnşaat Mühendisleri, Elektrik Mühendisleri, Makine Mühendisleri ve Mimarlar Odası İskenderun Temsilcileri, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek’i makamında ziyaret ederek, İskenderun’un küçültülmesine tepki gösterdiler. Oda temsilcileri, İskenderun’un genişlemesini beklerken küçültülmesinin bilimsel ve teknik açıdan da yanlış olduğunu belirttiler.

Belediye Başkanı Civelek’in makamında dün gerçekleştirilen ziyaretin konusu İskenderun’un küçültülmesi oldu. Elektrik Mühendisleri Odası İskenderun Temsilcisi Nazım Culha, Makine Mühendisleri Odası İskenderun Temsilcisi Ayhan Karan, Mimarlar Odası İskenderun Temsilcisi Koray Tanın ve İnşaat Mühendisleri Odası İskenderun Temsilcisi Emin Havlioğlu, bu durumdan duydukları rahatsızlıklarını dile getirdiler.

Büyükşehir belediyesi tasarısından İskenderun’un yeni planlamasında üç mahalle ve Düğünyurdu’nun Arsuz’a bağlanmasının doğru bir çalışma olmadığını her fırsatta dile getiren Belediye Başkanı Civelek; “Bu tasarı İskenderunluların haberi olmadan, masa başında yapılan bir planlamadır. İskenderun, gelişen bir il olması gerekirken, yer yönüyle büyümesi ve genişlemesi beklenirken, küçültülmek isteniyor. Aslında bizden yer alacaklarına Karaağaç ve Nardüzü beldelerinin de sınırlarımıza dâhil edilmesi gerekir” derken, bu uygulamanın her açıdan olumsuz bir tablo oluşturacağını vurguladı.

Makine Mühendisleri Odası Temsilcisi Ayhan Karan da; “Teknik ve bilimsel açıdan yanlış bir uygulamadır. İskenderun sınırları ile bir birine girmiş Nardüzü ve Karaağaç’ın da İskenderun’a bağlanması gerekir” şeklinde konuştu.

Elektrik Mühendisleri Odası Temsilcisi Culha ise; “Bu tasarı bizi şok etti! Bu uygulama İskenderun’un bütünlüğünü bozar. Bu doğru bir planlama değildir. Böylesi bir çalışmada siyasi veya politik kaybı olarak bakılmaması gerekir” dedi.

İnşaat Mühendisleri Odası Temsilcisi Havlioğlu da; “Kentimiz genişlemesi beklenirken, küçülmektedir. Bu uygulamanın düzeltilmesi gerekir. Bunun içinde çaba sarf edeceğiz” şeklinde görüş belirtirken, Mimarlar Odası Temsilcisi Tanın ise; “Bu planlamada aksaklıklar var. Teknik ve bilimsel açıdan da bu olmaz! İskenderun küçültülmemeli, aksine büyütülmeli” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here