İskenderunlu Tekvandocu Avrupa 3’cüsü Oldu

0
245

tekvando45. Yıldızlar Tekvando Avrupa Şampiyonasına katılan Türkiye Tekvando Milli Takımı, bayanlarda Avrupa ikincisi olurken, erkeklerde üçüncü ve genel klasmanda da üçüncülük elde etti. Romanya’nın başkenti Bükreş’te 22-25 Ağustos tarihlerinde yapılan müsabakalarda milli takımda yer alan İskenderunlu sporcu İlter Gürçınar da +65 kg. Avrupa 3’cülüğünü elde etti.

Avrupa Tekvando Birliği (ETU) tarafından organize edilen 5. Yıldızlar Avrupa Şampiyonası 22-25 Ağustos 2013 tarihleri arasında Bükreş’te düzenlendi. Yapılan şampiyona sonunda Türk Milli takımımız, bayanlarda Avrupa ikincisi olurken, erkeklerde üçüncü ve genel klasmanda da üçüncülüğü elde etti. Şampiyonanın son gününde mindere çıkan Şeyma Nur Söğüt, +59 Kg’da ilk turu maç yapmadan bay geçti. Çeyrek finalde Polonyalı Mazurek Milena’yı 22-1 yenerek yarı finale yükseldi. Yarı finalde de İsviçreli Ortiz Lorena’yı 16-0 ile rahat geçen sporcumuz adını finale yazdırdı. Finalde Alman Karamangiolis Sophia’yı 15-13 yenen sporcumuz Avrupa Şampiyonu oldu.

Erkekler +65 Kg’da mindere çıkan İskenderunlu tekvandocu İlter Gürçınar, ilk turda Romen Nica Andrei’yi 19-7, çeyrek finalde ise Polonyalı Bialek Szymon’u 7-6 yendi. Yarı finalde Moldovalı Lupu Alexandr’a 5-0 yenilen Gürçınar, bronz madalya kazandı ve Avrupa üçüncüsü oldu.

Son günün bir diğer başarılı sporculardan 55 Kg’da Zeynep Yeter Altan, ilk turda İsveçli Goransson Alyssa’yı 18-1 yenerek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde İspanyol Fernandez Ruiz Lidia’yı 9-7 ile geçen sporcumuz yarı finale yükseldi. Yarı finalde İtalyan Le Pera Martina’ya 8-6 yenilerek Avrupa Üçüncüsü oldu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here