İskenderunlu Doktor Gündemin İlk Sıralarına Oturdu!

0
30

Geliştirdikleri Coronavirüs aşısında yüzde 90’ın üzerinde başarıya ulaşan Almanya merkezli BioNTech şirketinin kurucu ortağı olan Prof. Dr. Uğur Şahin, bir anda hem ülkenin hem de dünyanın ilgi odağı oldu.

Tüm Dünyanın konuştuğu iki bilim insanı Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin, kurucusu oldukları BioNTech, ilaç devi Pfizer desteği ile coronavirüs aşısını geliştirdi ve tüm dünyaya umut aşıladı.

Corona aşısı çalışmalarında ilk klinik deneylerden başarılı sonuçlar aldığını açıklayan BioNTech şirketi CEO’su İskenderunlu Prof. Dr. Uğur Şahin, aşının salgını bitireceğinden emin olduğunu söyledi. Aşının birden fazla şekilde virüse saldırdığını da belirten Şahin; “Covid-19’un hücrelerimize girişini engelliyor. Ama virüs bir şekilde girmiş bile olsa, o zaman da hücreleri virüsün kafasına vurup ortadan kaldırıyor. Bağışıklık sistemini bu iki savunma hareketini yapacak şekilde çok iyi eğittik. Artık biliyoruz ki virüs bu mekanizmalara karşı kendisini savunamaz” diye konuştu.

İskenderunluları Gururlandırdı

Alman biyoteknoloji firması BioNTech’in kurucularından Prof. Dr. Uğur Şahin’in çalışmaları, memleketi İskenderun’da hemşerileri tarafından sevinçle karşılandı. Prof. Dr. Uğur Şahin’in doğduğu sokaktaki komşuları ise oldukça gururlu!

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti eski başkanlarından Sami Uygur, mahalleden eski komşusu Prof. Dr. Şahin’in doğduğu eve tekrar gelmesini ve ziyaret etmesini istediklerini söyledi.

Şahin ailesinin Kurtuluş Mahallesindeki komşusu Sami Uygur (81), bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin ve ailesiyle 4 yaşına kadar aynı mahallede komşu olduklarını belirterek, ailenin maddi imkânsızlıklar nedeniyle önce Niğde’ye sonra da Almanya’ya gittiğini belirtti. Uygur, Uğur Şahin’in yapmış olduğu çalışmalardan gurur duyduklarını ifade etti.

Şahin 1965’te İskenderun’da doğmuş, ailesi o 4 yaşındayken Almanya’ya göç etmişti. Babası Ford fabrikasında çalışan Şahin çocukluk yıllarından itibaren doktor olmak istiyordu. 1967’de Almanya’da doğan Türeci ise doktor bir aileden geliyordu. Kendini “Prusyalı Türk” olarak tarif eden Türeci, verdiği röportajlarda babasının çalıştığı hastanede hastalarla ilgilenen rahibelere büyük bir hayranlık beslediğini anlatıyor. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here