İskenderunlu 6 Şubat 04.17’de Yine Sokaklardaydı

0
220

Bir Yıl Önceki Çığlıklar Bu Yıl Yerini ‘Sessizlik’e Bıraktı

6 Şubat 2023’te yaşadığımız büyük kıyametin yıldönümünde, aynı gün ve aynı saatte binlerce İskenderunlu yaptığı ‘Sessiz Yürüyüş’ ile kaybettiği canları andı.

İskenderun Kaymakamlığı tarafından organize edilen anma etkinliği, kaymakamlık binası önünde başladı. Felaketin yıldönümünde, 6 Şubat 2024 saat 04.00 sıralarında toplanan binlerce depremzede İskenderunlu bir kez daha yaşlı gözlerle kaybettiği canların acısını hissederek sessiz yürüyüşe geçti.

Saat 04.00’da organize edilen anma yürüyüşüne Enerji ve Tabii Kaynakları eski Bakanı Fatih Dönmez, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Ak Parti Hatay Milletvekili Abdülkadir Özel, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Hatay Büyükşehir Belediyesi İskenderun Koordinatörü Murat Yavuz Savaşçı, kurum amirleri ve binlerce depremzede vatandaş katıldı.

Cumhuriyet meydanını dolduran vatandaşlar, ‘Unutmadık’ yazılı pankartın ardı sıra Şehit Pamir Caddesi üzerinden Pac Meydanı’na kadar yürüdü. Çocukların da yer aldığı yürüyüşte birçok vatandaşın ağladığı gözlendi.

Meydana varıldığında saatler 04.17’yi gösteriyordu ve tam o dakikada, felakette yitirdiğimiz canların ruhuna sala okundu. Anma etkinliğinin yapılacağı Pac Meydanı’na gelen kalabalık, vefat edenler için okunan salayı dinledi. Daha sonra saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı ile deprem şehitleri yâd edildi.

Kuran-ı Kerim’den ayetlerin okunduğu anma töreninde Hatay Ermeni Kiliseleri Ruhani Reisi Peder Avedis Tabaşyan, Rum Ortodoks Kilisesi Pederi Nikola Yusuf Papasoğlu, Şeyh Mennan Gündüz ve İskenderun İlçe Müftüsü Ramazan Avcı da birere dua ettiler. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here