İskenderunlu 100. Yılında Ata’nın Huzurunda

0
32

Tüm yurt genelinde günlerdir farklı etkinliklerle coşkuyla kutlanmaya başlayan Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümü nedeniyle tertip edilen resmi törenler de bugün çelenk töreni ile başladı.

İskenderun Atatürk Bulvarında, 29 Ekim Türkiye Cumhuriyet’inin kuruluşunun 100’üncü yıldönümü dolayısıyla çelenk sunma töreni tertip edildi.

Tören için Kaymakamlık önünde toplanılarak, tören alanına kadar sahil bandında yürüyüş gerçekleştirildi. Atatürk Bulvarındaki Deniz Müzesi karşısındaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen Çelenk Sunma Töreni kapsamında; İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İskenderun Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu ve Belediye Başkanı Fatih Tosyalı tarafından Ata’mızın manevi huzuruna çelenk sunuldu.

Çelenk sunumunun akabinde, Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kutsal vatan topraklarımızın bütünlüğü ve necip milletimizin selameti için canını feda ederek şehadete intikal eden tüm aziz şehitlerimiz anısına bir dakika saygı duruşu yapılarak, İstiklal Marşımızın eşliğinde şanlı bayrağımız göndere çekildi.

Daha sonra öğrenciler tarafından ‘Cumhuriyet’ konulu bir konuşma yapıldı ve ‘Mustafa Kemal’ isimli şiir okundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here