İskenderun’daki Ortodoksların ‘Paskalya’ Coşkusu

0
488

paskalya ayini7Hıristiyan Âleminin en büyük bayramlarından olan Paskalya Bayramı, Ortodoks Cemaati tarafından kentimizde de kutlandı. Paskalya Bayramı nedeniyle İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi’nde ayin yapıldı.

Ortodoks Kilisesi Papazı Dimitri Yıldırım’ın yönettiği ayine katılan Hıristiyan vatandaşlar, ilahiler söyleyerek mumlar yaktı. Ortodoks Kilisesi Papazı Yıldırım, İncil’den okuduğu ayetlerle başta ülkemiz ve tüm dünyada insanlığın barış, sağlık ve mutluluk içerisinde yaşamasını diledi.

paskalya ayini8

Kilise Papazı Yıldırım; “Dünyada yaşayan insanların kardeşçe birlikte beraber yaşamalarını, barışın bütün dünyada egemen olmasını, Paskalya’nın tüm dünyaya ve özellikle Türkiye’mize, devletimize, milletimize barış, huzur, bolluk, esenlik getirmesini Baba Tanrı’dan diler bayramımızı kutlayan herkese teşekkür ederiz” dedi.

paskalya ayini9

Paskalya Bayramı, Hıristiyan âleminin en büyük bayramlarından kabul edilirken, Mesih İsa’nın havarileriyle yediği son yemeğini, haça gerilerek öldürülmesini, insanlar için kendini feda edişinin ardından 3 gün sonra dirilişi anlamına geliyor.

Kentimizde, Katolik Cemaati, Ermeni Cemaati ile Protestan Kilisesinin Cemaati geçtiğimiz hafta Paskalya Bayramını kutlamışlardı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here