İskenderun’daki Kutsal Yağ Ayininde Cemaat Diz Çökerek Tövbe Etti

0
293

Mesih İsa’nın Yeruşalem’e Giriş Bayramını kutladıktan sonra kutsal haftaya giren İskenderunlu Ortodokslar, dün de ‘Kutsal Yağ’ ayininde bir araya geldi. İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesinde gerçekleşen ayini, Antakya Patrikhanesine bağlı Selefkiya Episkoposu Patrik Vekili Efram Maluli yönetirken, ayine Kilise Pederi Dimitri Yıldırım ve Diyakon Pavlus Orduluoğlu da eşlik etti.

Ayinde bir vaaz veren Episkopos Maluli, yağın bereket olduğunu ifade ederek, eskiden yeni doğan çocuklara zeytinyağı sürüldüğünü hatta kadınların çabuk uzaması ve daha güzel görünmesi için saçlarına yağ sürdüklerini hatırlattı.

Episkopos Maluli; “Yağ berekettir. Biz bu bereketli yağı alıp üzerine dua ederiz ki bedenlerimize ve ruhlarımıza şifa olsun. Eski zamanlarda iki kişi kavga edeceği zaman yağ sürünürlerdi ki birbirilerini tutamasınlar. Günümüzde bile bu zaman-zaman uygulanıyor.

Bunun bizim için anlamı nedir? Bizim için de aynı şey geçerlidir. Kavga edenler gibi yağı sürünürüz karşımızda bize kötülük eden insan değil şeytandır. Şeytan bizi yakalayamasın yenemesin diye yağ sürünürüz, elinden kaçalım diye. Bu kutsal yağın bereketini alabilmemiz için, hak etmemiz için, günahlarımızdan tövbe etmemiz gerekiyor. Bunun için hepimiz diz çökelim günahlarımızın bağışlanması için dualar okuyalım” dedi.

Episkopos Maluli’nin konuşmasının ardından tüm cemaat üyeleri diz çökerken, Peder Yıldırım da cemaatin başlarının üzerine İncil’i açarak, Episkopos Maluli ile birlikte tüm günahların bağışlanması için dua ettiler. Ayin sonunda kutsanan yağlar ve bereketin simgesi olan buğday taneleri cemaat üyelerine dağıtıldı. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here