İskenderun’da Denizcilik Bayramı Kutlamaları

0
34

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 95. yıldönümü dolayısıyla İskenderun’da bir dizi etkinlik tertip edildi. İskenderun Kaymakamı İskender Yönden’in de katıldığı kutlamalarda Çelenk sunma ve denize çelenk bırakma etkinlikleri gerçekleştirildi.

1 Temmuz Perşembe günü Anıt Alanı nda gerçekleştirilen ilk törende; İskenderun Liman Başkanı Hüseyin Demir ve [İMEAK] Deniz Ticaret Odası (DTO) İskenderun Şubesi Meclis Başkanı Adnan Yener tarafından Ata’mızın manevi huzuruna çelenk sunumu yapıldı. Müteakibinde Cumhuriyetimiz kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kutsal vatan topraklarımız için canını feda ederek şahadete intikal eden tüm aziz şehitlerimizin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımızın eşliğinde şanlı bayrağımız göndere çekildi.

İskenderun Liman Başkanı Hüseyin Demir günün anlam ve önemine yönelik bir konuşma yaptı. Demir konuşmada; denizcilik sektöründeki değişim ve gelişmeler ile liman sahamızdaki deniz ticaretinin önemine değindi.

Söz konusu törene; Kaymakamımız İskender Yönden’in yanı sıra Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, Sahil Güvenlik Grup Komutanı SG Kıdemli Binbaşı Oğuz Emre Çiçek, İskenderun Liman Başkanı Hüseyin Demir, İlçe Emniyet Müdür V. Hasan Gün, Kurum Müdürleri, İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şube Başkanı Kemal Kutlu ve Meclis Başkanı Adnan Yener ile yönetim kurulu üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Şehit Denizciler Adına Denize Çelenk Bırakıldı

Anıt Alanı’nda icra edilen çelenk sunma töreninin akabinde Anıt alanı arkasındaki deniz sahasında hazır bulunan bota binilerek, denize açılmak suretiyle şehit denizcilerimiz anısına denize çelenk de bırakıldı.

Gün dolayısıyla açıklamalarda bulunan Kaymakam Yönden; “Cumhuriyetimizin banisi Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kutsal vatan topraklarımızın bütünlüğü ve necip milletimizin selameti adına canlarını feda ederek şahadete intikal eden bütün aziz şehitlerimizi bir kez daha şükran, rahmet ve saygıyla anıyorum. Denizcilik sektörünün tüm dinamikleri ve mavi vatan olarak adlandırılan denizlerimizin kolluk güçlerini; bu müstesna gün dolayısıyla tebrik ediyor, tüm görevlerinde kolaylıklar ve başarılar diliyorum” değerlendirmesinde bulundu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here