İskenderun’da Bayram Coşkusu Kilise Bahçesine Taştı

0
47

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde, geçtiğimiz Pazar günü İsa Mesih’in Yeruşalim’e girişinin anıldığı ‘Şağnini’ (Zeytin Dalı-Çiçek Bayramı) düzenlenen bir ayinle kutlandı. Çocukların ve bazı cemaat üyelerinin ellerindeki çiçeklerle kilise içinde ve bahçesinde tur atarak sona eren ayin, oldukça renkli görüntülere sahne oldu.

Bu hafta Paskalya’yı kutlayacak olan Ortodokslar, geçtiğimiz Pazar günü ise Çiçek Bayramını kutladı. Çiçek Bayramı nedeniyle İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesinde gerçekleştirilen ayine, İskenderunlu cemaat üyelerinin yanı sıra Antakya ve Arsuz cemaatleri de katılım ve ilgi gösterdi.

Pazar günü gerçekleştirilen bayram ayinini, Kilise Pederleri Dimitri Yıldırım ve Yusuf Nicholas Papasoğlu ile Antakya Ortodoks Kilisesi Pederlerinden Dimitri Doğum birlikte yönetti.

Ayinde, İsa Mesih’in Yeruşalim’e girişi temsili olarak gerçekleştirildi. Başta pederler olmak üzere, çocuklar ellerinde çiçeklerle süslenmiş mumlarla ve aileleri ile birlikte kilise bahçesinde yürüyüp, hep birlikte ilahiler söylediler. Kilise bahçesinde iki tur atan cemaat üyeleri, daha sonra arka kapıdan kilise içerisine girdiler. Ayin sonunda Kilise Pederi Yusuf Nicholas Papasoğlu, günün anlamına yönelik olarak herkese zeytin dalı dağıttı.

Paskalya Bayramını bu hafta sonu kutlayacak olan Ortodoks cemaati için Kutsal Hafta da başlamış oldu. Bu hafta içinde yapılacak olan özel ayinler ile İsa Mesih’in son hafta yaşadıkları anılacak.

İsa Mesih’in dirilişi anlamını taşıyan Paskalya Bayramı’nda renkli yumurtalar hazırlayacak olan cemaat üyeleri, özel ve görkemli bir ayin sonrası da bayram sevincini birbirlerini kutlayarak ve boyadıkları bu yumurtaları tokuşturarak yaşayacaklar. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here