İskenderun’a ve Hatay’a Hayırlı Olsun!

0
133

iskenderun üniversitesi5İskenderun Teknik Üniversitesinin Kurulması Kanunlaştı

Ak Parti tarafından TBMM’ye getirilen İskenderun Teknik Üniversitesi’nin kurulması ile ilgili kanun teklifi genel kurulda kabul edildi. İskenderun Teknik Üniversitesi’nin yanı sıra 2’si vakıf üniversitesi olmak üzere 4 üniversite daha kurulması kanunlaştı.

Kanun tekliflerini genel kurulda kabul edilmesiyle birlikte, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi, İskenderun Teknik Üniversitesi, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nin yanı sıra İstanbul Rumeli Üniversitesi ve Antalya AKEV Üniversitesi adı altında iki de vakıf üniversitesi kuruldu.

Ak Parti grubu tarafından TBMM’ye getirilen Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi Genel Kurulda kabul edilerek kanunlaştı.

Kanuna göre; Bandırma 17 Eylül Üniversitesi, İskenderun Teknik Üniversitesi ve Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi adıyla yeni üniversiteler kurulması ve bu üniversitelere ait kadroların tahsisi öngörülüyor. Kanuna eklenen ek maddeler ile İstanbul Rumeli Üniversitesi ve Antalya AKEV Üniversitesi adı altında iki de vakıf üniversitesi kuruldu.

Milletvekili Karasayar’dan Hayırlı Olsun Mesajı

Üniversite kurulması ile ilgili kanun teklifinin kabul edilmesini ardından Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar da bir mesaj yayınlayarak konuyla ilgili destek verenlere teşekkür etti. Karasayar mesajında; “Değerli hemşerilerim, İskenderun’umuzun Hatay’ımızın ve ülkemizin gelişmesine önemli katkı sağlayacağına inandığım İskenderun Teknik Üniversitesi tüm hemşerilerimize hayırlı ve uğurlu olsun. Desteklerinizden dolayı teşekkür eder, saygılarımı sunarım” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan CHP Hatay Milletvekilli Mevlüt Dudu da sosyal paylaşım sitesindeki mesajında; İskenderun Teknik Üniversitesi ile ilgili 2014 yılında vermiş olduğu kanun teklifinin kabul edildiğini kamuoyuna duyurdu. CHP’li vekil Dudu mesajında; “28.10.2014 tarihinde TBMM’ye verdiğim Kanun Teklifi dün gece mecliste kabul edildi. İskenderun Teknik Üniversitesi Hatay’a ve Ülkemize Hayırlı Uğurlu Olsun” ifadelerini kullandı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here