“İskenderun’a Katkıları El Birliğiyle Yaparız”

0
68

itso ziyaret3İTSO Yönetiminden Başkan Civelek’e Ziyaret

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek’i ziyaret etti. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve yönetimin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Civelek, çalışmalarında başarı diledi.

Belediye Başkanı Yusuf Civelek, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasının kent için çok önemli bir kuruluş olduğunu belirterek; “Sizlerin bu göreve seçilmenizden dolayı çok memnunum. İnşallah İskenderun’a katkıları elbirliğiyle yaparız. Kurumlar arası işbirliğiyle katkılar sağlanır. Bu işler görevdir. Bu görevi halk adına layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz” dedi.

Belediyenin çalışmalarından söz eden Belediye Başkanı Civelek; “Nüfus artıyor, sular, hava, toprak kirleniyor. İnsanın geleceği kararıyor. Belediye olarak yaptığımız en önemli şey bu, suyumuzu, çevremizi korumak. İklimler değişiyor. Bilim adamları dünya küresel iklim değişikliğine gidiyor diyorlar. Hala dünyadaki insanlar yeterli bu bilince ulaşamamış” diye konuştu.

Ülkemizde üretimden çok tüketim yapıldığını vurgulayan Başkan Civelek, sadece ekmekte yılda 1.5 milyar dolarlık israf olduğuna dikkat çekerek, herkesin bilhassa İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasının halkı tasarrufa yönelten mesaj vermesi gerektiğini ifade etti.

Ziyarette, kısa vadede hayata geçirilmesi düşünülen projeler bulunduğunu belirten İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, “Güvercin adası projemiz var. Bu projenin hayata geçirilmesi için sizlerin bakışı, sizin yanımızda olmanız önem taşıyor. Ciddi bir proje oluşturduk. Fuar alanı kazandırma konusunda oda olarak geç kaldığımızı düşünüyorum. Doğru bir yer olması gerekiyor. Fuar alanı kazandırma çalışması yapıyoruz” dedi. Yılmaz, karayolları alanının beş yıllığına kiralanarak bir fuar alanı haline getirilmesi projesinden de söz etti.

Karayolları yerinin yeşil alan olduğunu belirten Belediye Başkanı Yusuf Civelek, “Bütün İskenderun betonlaşmış. İskenderun’da bu kadar güzel şeyler yapıldı ama halk en fazla memnuniyetini eski bitpazarı yerindeki park ve sosyal tesis için gösterdi. Bütün o alanlar betonlaşmış. Bir akciğer karayolları” dedi.

İTSO Başkanı Yılmaz, beş yıldızlı otellerin açılmasından yana olduklarını belirtirken, Belediye Başkanı Civelek de beş yıldızlı otellere ihtiyaç olduğunu söyledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here