İskenderun Yüzme İhtisas’tan, 39 Madalya, 2 Kupa!

0
269

yüzme yarışları529 Ekim Cumhuriyet Kupası Yüzme Müsabakaları Yapıldı

Türkiye Yüzme Federasyonu Hatay İl Temsilciliğince tertip edilen ‘29 Ekim Cumhuriyet Kupası Yüzme Müsabakası’ geçtiğimiz günlerde İskenderun Vali Zeki Şanal Kapalı Yüzme Havuzu’nda yapıldı. Türkiye Yüzme Federasyonu’na resmi olarak akreditasyon yaptırmış, Hatay genelinden kulüplerin katılabildiği müsabakada, 110 yüzücü madalya alabilmek için kıyasıya mücadele etti.

7 ve 12 yaşları arası küçük yüzücüler, 50 metre mesafede Serbest, Sırtüstü, Kurbağalama ve Kelebek stillerinde ve 100 metre mesafede Karışık stilde yarıştılar. Müsabakalar sonunda, Erkeklerde ve Bayanlarda İskenderun Yüzme İhtisas Kulübü Hatay Şampiyonu, Hatay Büyükşehir Belediyesi ikinci, Hatay Gençlik ve Spor Kulübü üçüncü oldu.

yüzme yarışları6

İskenderun Yüzme İhtisas Kulübü Baş Antrenörü Murat Kaptanoğlu, yapılan müsabakalarla ilgili yaptığı açıklamada, İskenderun Yüzme İhtisas Kulübü olarak bu müsabakalara 20 kız, 25 erkek toplam 45 sporcu ile katıldıklarını belirtti. Sporcularının tüm stillerde oldukça iyi performans gösterdiğine işaret eden Kaptanoğlu; “Büyük takımımızdan sonra küçük takımımızın da Hatay Şampiyonu olması geleceğimiz açısından oldukça sevindirici bir olaydır. Gerek Yüzme, gerekse Sutopu takımlarımız için altyapımızın güçlü olması gerekiyor. Bu yarış, sporcularımızla 2-3 aylık kısa sürede de olsa yaptığımız özverili çalışmaların sonuçlarının olumlu yönde olduğunun en güzel ispatı olmuştur. n büyük hedefimiz Sutopu’nun yanında, Yüzme dalında da ulusal anlamda başarıyı İskenderun’a kazandırmak ve Milli takıma sporcu gönderebilmektir. Bu anlamda bu başarıda katkıları olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here