“İskenderun Yeni Devlet Hastanesinde Neler Oluyor?”

0
499

Bazı güzergâhtaki minibüslerin hastaneye girişlerine izin verilmediğini iddia eden BDP İskenderun İlçe Başkanı Abdurrahim Şahin;

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İskenderun İlçe Başkanı Abdurrahim Şahin, İskenderun Devlet Hastanesine bazı güzergâhtaki minibüslerin girişlerine izin verilmediğini iddia ederek bunun sebebini sordu.

Bu uygulamayla bazı mahalle sakinlerinin mağdur edildiğini savunan Şahin, “Hepimizin bildiği gibi hastanenin iki giriş kapısı bulunmaktadır. Bu iki giriş kapıları Doğu ve Batı kapısı olarak yorumlayabiliriz. Batı kapısı tamamen çarşı, M. Kemal, Numune ve civar mahalleler tarafından kullanılmaktadır. Batı kapısı Deniz alayı minibüs hattı oradan geçtiği için haklı olarak acil kapısına kadar hasta yolcu bırakıp alabilmektedir ki bunun doğru bir uygulama olduğuna inanıyoruz.

Buraya kadar her şey normal gibi gözüküyor ama Doğu kapısı yani Çankaya, Buluttepe, Barıştepe, Esentepe ve Gültepe’nin bir kısmının kullandığı Çankaya, Buluttepe minibüslerinin hastaneye nedense girişlerine izin verilmemektedir. Bu hastanenin Baştabibinin keyfi uygulamasından dolayı hastalar büyük bir sıkıntı yaşamaktadırlar. Sıkıntının yaşandığı Çankaya kapısında eskiden bir yaya giriş kapısı vardı hastalar en azında motosiklet ve bisikletle girebiliyorlardı ne hikmetse o kapıya da döner engel taktılar. Bu yolla hastaneye giden hastaların yolu tamamen kapatılmış oldu.

Biz BDP olarak soruyoruz! Bu mahalleler arası ve ulaşım sektörü arası ayrımı yapan bu ismini saydığımız mahalle sakinlerinin dört araç değiştirerek hastaneye mahkûm eden zihniyetin sorumlusu kim, ne hakla bu ayrımı yapıyorsunuz? Biz parti olarak minibüsçülerden aldığımız bilgilere göre bu hastanenin baştabibinin tamamen keyfi uygulaması olduğu yönündedir. Ve ayrıca aldığımız duyuma göre baştabibin bir başka minibüs hattına torpil geçtiği dedikoduları dolaşmaktadır.

BDP olarak bu hastanede olup bitenlerin takipçisi olacağımızı belirtir ve tüm kamuoyuna duyarlılık çağrısı yapıyoruz. Baştabibin bu keyfi uygulamasında vazgeçmesini, bu kapının bir an evvel açılmasını talep ediyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here