İskenderun Uluslar Arası Heykel Sempozyumu Başlıyor

0
90

heykel sempozyumu1Bugün Açılış Töreni Yapılacak

İskenderun Uluslar arası Heykel Sempozyumu, 20 Mayıs Pazartesi günü başlıyor. İskenderun’un görünümüne farklı bir perspektif kazandırmak, toplumda sanat ile ilgili farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen sempozyuma, ülkemizden ve İspanya, Fransa, Romanya, Almanya, Gürcistan’dan sanatçılar katılacak. İskenderun Uluslar arası Heykel Sempozyumunun açılış töreni, 20 Mayıs Pazartesi günü (bugün) saat 19.00’da İskenderun Belediyesi Rauf Denktaş Spor Kompleksi’nde düzenlenecek.

Sempozyuma sanatçılar Almanya’dan Norbert Jaeger, Gürcistan’dan İvane Malkhaz Tsıskadze, İspanya’dan Amancio Gonzalez Andres, Fransa’dan Nicolae Fleıssıg, Romanya’dan George Sorin Purcaru, ülkemizden Kemal Tufan, Özgür Özberkan, Ferit Özşen, Serdar Kaynak, Nesrin Karacan, E.Berika İpekbayrak katılacak.

Sempozyum, İskenderun Belediyesi ve Mersin Üniversitesi’nin işbirliğiyle, 6 yıldır Arsuz’da yapılan Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinliklerinin bir uzantısı olarak gerçekleştirilecek. Sanatçıların eski İskenderun Doğumevi karşısındaki alanda yapacağı atölye çalışmasının hazırlığı da sürüyor. İskenderun Uluslar arası Heykel Sempozyumunun açılışına ve sempozyum boyunca yapılacak atölye çalışmalarına tüm halkımız davetli olduğu belirtildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here