İskenderun Türkiye’nin En Modern Kütüphanesine Kavuşuyor

0
591

kütüphane projesi1İskenderun Halk Kütüphanesi, hemen yanında bulunan 1 Nolu Sağlık Ocağı’nın İskenderun Belediye meclis kararı ile kültür alanı arsasına çevrilmesiyle artık daha geniş ve kapsamlı bir şekilde hizmet verecek.

Yapılacak olan genişletme ve yenileme çalışmaları ile İskenderun Halk Kütüphanesi Türkiye’nin en kapsamlı ve modern kütüphanelerinden biri olacak. İskenderun Belediyesi’nin halkımıza her alanda hizmetleri kararlılıkla devam ediyor. Belediye Başkanı Seyfi Dingil, bilgi yuvası olan kütüphanemizin daha çok ihtiyaca cevap vermesi için 1 Nolu Sağlık Ocağı’nı belediye meclis oturumunda İskenderun Belediyesi kültür alanına çevirdi. Bu kararla Halk Kütüphanesi içinde gençlerimizin oturup sohbet edebileceği ve dinlenebileceği kafeterya, yeni okuma salonları ve dijital odalarla halkımıza hizmet verecek. Önümüzdeki ay içerisinde çalışmalarına başlanacak olan Halk Kütüphanesi için mevcut bina tarihi dokusu bozulmadan aslına uygun bir şekilde restore edilecek.

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, gençlerimize her zaman önem verilmesi gerektiğini söyledi. Kütüphanelerin bilimsel ve kültürel hayatın vazgeçilmezi olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Seyfi Dingil; “Bu kapsamda İskenderun Belediyesi olarak halkımızın okuma alışkanlığını daha da arttırmak, onlara bu noktada daha iyi hizmet sunabilmek için kütüphanemizi daha modern hale getiriyoruz. Çünkü gençlerimiz her şeyin en iyisine layıktır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here