İskenderun Teknik Üniversitesi’nin Kısaltması ve Logosu Belli Oldu

0
1751

iste açıklama1İskenderun Teknik Üniversitesi’nin yeni logosu, kısaltması ve web adresi belli oldu. İskenderun Teknik Üniversitesi’nin bilinirliliğini ve tanınırlığını artırmak, kamuoyunda kullanılan farklı kısaltmaların yol açtığı kurumsal algı karışıklığını sonlandırmak ve kullanımda birlik sağlamak, diğer kurum ve kuruluşlar ile olan yazışmaları kolaylaştırmak, kurumsal kimlik çalışmalarına girdi oluşturabilmek ve bilgi-işlem hizmetlerinin etkin bir biçimde ivedilikle sürdürülebilmesini sağlamak için; ‘İskenderun Teknik Üniversitesi’nin web adresinin (alan adının): www.iste.edu.tr kısaltmasının: İSTE logosunun: aşağıdaki şekli ile’ olarak kabul edilmesine İskenderun Teknik Üniversitesi Yönetim Kurulu’nun 22.12.2015 tarihinde yapılan 7 no’lu toplantısında oy birliği ile karar verildi.

İskenderun Teknik Üniversitesi’nin yeni web sitesinin kısa bir süre sonra yeni yüzü ile yayına başlayacağı belirtildi.

İSTE Logosunun Açıklaması

Logo; bütünsel olarak “gücü” sembolize ediyor. Üniversite bilim yuvasıdır ve bilgi üretir. Bilgi, gücün tam odağındadır ama her şey insanla başlar. Bununla birlikte, İskenderun Teknik Üniversitesi, sadece bilgiyi üretmekle kalmayacak, üretilen bilgiyi paylaşacak ve bilgiyi teknolojiye dönüştürerek yaşam kalitesini artırmaya odaklanacak. Logo’nun merkezindeki şekil: “insanı”, “İskenderun’u” ve “inovasyonu” temsil ediyor. İskenderun Teknik Üniversitesi’nin merkezinde bu üç unsur var. Figürde yer alan “nokta”, bilimi ifade ediyor. Logo’daki açık uçlu daire: yukarıdaki üç unsur ile birlikte; bilgiyi, medeniyeti ve insanlığı korumayı sembolize ediyor; (sanayi, kamu ve toplum ile) “işbirliğini”, “dengeyi”, “birlik ve beraberliği” , “kardeşliği” ve “eşitliği” vurguluyor ve elbette; “ileri görüşlülüğü”, “tekniği”, “teknolojiyi”, “dünyayı”, “evrenselliği” simgeler.

Logo’daki: kırmızı renk “bilim tutkusunu, gençliği, yenilikçiliği ve girişimciliği”, gri renk ise devleti ve ayrıca, çeliği ve “çelik gibi güçlü olmayı” ifade ediyor; “Demir ve çeliğin, üretimi zordur, meşakkatlidir, ama bunlar çok sağlamdır ve dayanıklıdır. Demire ve çeliğe bilgiyle hükmeden, dünyaya da hükmeder” mesajını içeriyor. İskenderun Teknik Üniversitesi logosu: Başarmayı, güçlü ve tutkulu bir biçimde İSTEmeyi motive eder, “güç sizsiniz” der, “başarmak isteyenleri” davet eder.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here