İskenderun Semaları Paraşütlerle Renklendi

0
103

yamaç paraşütü5İskenderun 5 Temmuz Uluslararası Kültür ve Turizm Festivali kutlamaları çerçevesinde bu yıl 4. düzenlenen yamaç paraşütü atlayışları gerçekleştirildi. Geçtiğimiz hafta sonu İskenderun Sportif Havacılık Kulübü tarafından düzenlenen üç günlük Yamaç Paraşütü atlayışlarına yoğun ilgi vardı. Türkiye’nin önde gelen yamaç paraşütçüleri İskenderun semalarında gerçekleştirdikleri 400 sorti ile gökyüzünü renklendirdiler.

Türkiye’nin sayılı atlama noktalarından biri olarak kabul edilen İskenderun yamaç paraşütü bölgesi, sadece profesyonel pilotların uçuş gerçekleştirebildiği bir yere sahip. Cuma günü başlayıp Pazar günü son bulan yamaç paraşütü festivali ile ilgili görüşlerini aldığımız İskenderun Sportif havacılık Kulübü Başkanı Umut Naci; “Türkiye’nin dört bir yanından yamaç paraşütü festivali için İskenderun’a gelen sporcularımız var. Şu an için gündüz sorti yapan 200 sporcu, akşam sorti yapan 50 sporcumuz kayıtlı. Biz bu sayıyı 300’e çıkarmak istiyoruz. Burada festivalde uçuş yapan arkadaşlarımızın hepsi deneyimli sporculardır. 150’si tamamen profesyonel sporcudur. Hatta gelen sporcular arasında dünya yamaç paraşütü şampiyonasında derece elde eden Mustafa Uri de var. Festival boyunca 400 kadar sorti yapıldı. Festivalde ayrıca Fethiye Ölü Deniz’den gelen 4 kişilik profesyonel teknik ekip de uçmak isteyen vatandaşları tandemle İskenderun semalarında bir gezi turu attırdılar” dedi.

Festivalde Türk Hava Kurumu da stant açarak, etkinliklerini anlatan broşür ve kurumlarına ait kurum logolu ürünlerinin de satışını yaptı.

2 Paraşütçü Kaza Geçirdi

Uçuşlar sırasında istenmeyen kazalar da yaşandı. İki paraşütçü beş dakika ara ile biri aydınlatma direğine diğeri ise ağaçların üzerine düştü. Aydınlatma direğine paraşütü takılarak havada asılı kalan sporcu kendi imkânları ile kurtulmayı başarırken, ağaçların üzerine düşen sporcu ancak İtfaiye ekiplerinin 15 dakikalık çabası sonucu kurtarılabildi. Sporcu kendisine yardımcı olan itfaiyecilere teşekkür etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here