İskenderun Polisi Bayramda da Görevinin Başındaydı!

0
105

İskenderun Polisi Kurban Bayramında güvenlik ve trafik kontrollerini arttırdı. Halkın yoğun olarak bulunduğu alış-veriş merkezleri, pazar yerleri ve ana arterlerde kapkaç, yankesicilik ve dolandırıcılık olaylarına yönelik denetimlerini, ayrıca bayram süresince tatil ve ziyaretler sebebiyle evlerinden uzaklaşan vatandaşlarımızın maruz kalabileceği hırsızlık olaylarına yönelik kontrolleri sıklaştıran İskenderun Polisi,  arife ve bayram günlerinde vatandaşlarımızın yoğun olarak ziyaretlerde bulunacakları şehitlik ve mezarlıklar civarında güvenlik ve trafik önlemlerini artırdı.

Kalpazanların, Kurban Bayramı’nı fırsat bilerek sahte paraları piyasaya sürebileceklerini değerlendiren İskenderun Polisi,  suçu önleyici uygulama ve ikazlara ağırlık verdi. Kurbanlık hayvan satışlarının yapıldığı hayvan pazarları ekipler tarafından kontrol edilip, hayvan hırsızlığı önlendi. İlçemiz giriş çıkışları ile ilçe merkezinde uygulama noktaları oluşturup, araç ve şahıslar üzerinde asayiş ve trafik kontrolleri yaptı. Umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinde meydana gelebilecek olayların önlenebilmesi ve taşkınlık suretiyle vatandaşlarımızın huzur ve sükûnunu bozucu davranışların men edilebilmesi amacıyla denetimler arife ve bayramda da sürdürüldü.

Otobüs terminallerinde yolcu kapasitesi artacağından, yolcuların sağ salim sevdiklerine ulaşması için trafik ihlallerini önleme kapsamında, İskenderun Şehirlerarası Otobüs Terminalinde, ilçemizden çıkan araçlar üzerinde takograf (otobüslerin hareket ve sürücülerinin belli çalışma sürelerinin detaylarını göstermek ve kaydetmek için kullanılan kayıt cihazı), ehliyet, ruhsat ve alkol kontrolü yapan İskenderun Polisi, yolculara bayram lokumu ikram etmeyi unutmadı.

İskenderun Polisi, gelişmiş ülkelerde uygulanan “Toplum Destekli Polislik” anlayışı kapsamında; sadece olay olduğunda değil, şüphelendikleri durum ve şahıslarla ilgili olarak her türlü ihbar, istek ve şikâyetlerini 155 Polis İmdat hattına veya 6142123 numaralı telefona bildirmelerini istedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here