İskenderun Kuyumcular Odasının, Ahilik Gecesi Görkemli Oldu!

0
56

İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odasının, 34. Ahilik Haftası dolayısıyla düzenlediği gece, İsa Taş Paradise’de coşkuyla gerçekleştirildi.

Düzenlenen geceye İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İskenderun Jandarma Bölük Komutanı Yusuf Yıldırım, İskenderun Gazeteciler Cemiyet Başkanı Rızkullah Terbiyeli, Saadet Partisi GİK Üyesi Necmettin Çalışkan, Arsuz Emniyet Müdürü Hasan Gül, Hatay İl Ticaret Müdürü Halil İmrek, İskenderun Kızılay Derneği Başkanı Recep Sivri, İskenderun Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Can Teymur, Çıraklık Eğitim Merkezi Müdürü Melih Öztürk, SP İlçe Başkanı Halil İbrahim Çelik ve diğer konuklar katıldılar.

Gece, Kuyumcular Odasının faaliyetini anlatan video gösterimi ile başladı. Video gösterimi sonunda günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Kuyumcular Odası Başkanı Uğur Fırat, konuşmasının başında, video da gördüğü bir görüntü yüzünden mikrofon başında duygusal anlar yaşadı. Çabuk toparlayan Başkan Fırat, konuşması sonrası konuklardan yoğun alkış aldı. Gecenin sunuculuğunu başarılı isim Eren Özçelik yaptı.

Kaftan Giydirme ve Plaket Törenine Geçildi

Daha sonra kaftan giyme törenine geçildi. Ahilik kaftanlarından biri sembolik olarak İskenderun Kaymakamı İskender Yönden’e giydirildi ve gece anısına hediye verildi. Ardından Kuyumcular Odasının yılın ahisi seçtiği Şerif Canpolat’a kaftanı giydirildi ve plaketi takdim edildi. Yılın usta esnafı seçilen Abdullah Basık’a da kaftan giydirme sonrası plaketi verildi. Yılın olgun esnafı seçilen Kemal Uygun’a da kaftan giydirildikten sonra yine plaketi alkışlarla takdim edildi.

Ahilik Gecesinde ayrıca İskenderun Emniyet Müdürü Nevzat Güneş’e, İl Ticaret Müdürü Halil İmrek’e, İlçe Jandarma Komutanı Yusuf Yıldırım’a, SP GİK Üyesi Doç. Dr. Necmettin Çalışkan’a gece anısına anlamlı hediyeler verildi. Ayrıca İskenderun Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Can Teymur’a Meryem Ana figürlü çerçeveli bir resim hediye edildi.

Gecede son konuşmayı yapan Kaymakam İskender Yönden, esnafla, atanmışların kaynaşmasını sağlayan etkinlikleri için Başkan Uğur Fırat’a teşekkür etti, kendisini Erzin Kaymakamlığı döneminden bu yana tanıdığını ifade etti.

Geceye renk katan 10. Yıl Marşı, Kuyumcular Odası Başkanı Uğur Fırat, Yönetim Kurulu üyeleri ve İsa Taş Paradise’da bulunan tüm konuklarca coşkuyla söylendi.

Gecede sanatçı Göksel Kök, bitmez tükenmek bilmeyen enerjisiyle hem söyledi, hem oyandı, hem de oynattı. Göksel Kök ve müzisyen arkadaşları yüksek performansıyla beğeni topladı. Sahne alan diğer bir isim sanatçı Didem’de beğeniyle dinlendi ve alkış almasını bildi. Murat Taş, yoğurduğu çiğ köfte ile yine showunu yaptı ve tüm konuklara acılı çiğ köfte ikram etti.

Oyun havaları ve halayla coşan konuklar geceye coşku ve renk kattılar. İsa Taş Paradise ailesinin gece boyunca verdiği kusursuz hizmet dikkatlerden kaçmadı. İsa Taş Paradise ekibi gecede hizmet anlamında tam not almasını bildi. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here